23948sdkhjf

Danske Fysioterapeuter om ny rapport: "Der er for lidt mod"

- Langt de fleste af anbefalingerne er fine nok, men der mangler et samlet blik både for, hvor stor en udfordring vi står overfor og hvor store muligheder, der ligger i det nære sundhedsvæsen, siger formand for Danske Fysioterapeuter, Tina Lambrecht.

Der er for meget vanetænkning og for lidt mod i Sundheds- og Ældreministeriets nyeste rapportering "Udvalg om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen", mener Tina Lambrecht, der er formand for Danske Fysioterapeuter.

- Det simpelthen for meget "plejer". Langt de fleste af anbefalingerne er fine nok, men der mangler et samlet blik både for, hvor stor en udfordring vi står overfor og hvor store muligheder, der ligger i det nære sundhedsvæsen for at give borgerne et bedre tilbud, siger Tina Lambrecht.

Som eksempel peger hun på, at man i mange år har talt om det såkaldte LEON-princip, der betyder, at man skal løse opgaver, så billigt som muligt, hvor indsatsen samtidig er effektiv.

- Vi ved, at forebyggelse af for eksempel muskel- og ledsygdomme kan blive langt bedre og spare en masse penge på operationer. Alle taler om mest mulig sundhed for pengene. Alligevel er der ingen der tør slå i bordet og kræve en langt mere aktiv forebyggelse med tidlig opsporing og indsats, siger Tina Lambrecht.

Kræver kompetenceudvikling
Udviklingen i det danske sundhedsvæsen går stærkt i disse år.

Det skyldes dels, at behov ændrer sig i takt med, at der bliver flere ældre, og at flere lever med kroniske sygdomme og flere er multisyge. Dels, at der kommer masser af ny viden om, hvordan behandling og forebyggelse bør foregå, siger Tina Lambrecht.

- Det stiller meget større krav til, at vi kan arbejde tværfagligt og løbende kompetenceudvikler alle vores sundhedsfaglige medarbejdere. Det er fint, at der er fokus på kompetenceudvikling for især sygeplejersker, men hvis vi ikke kompetenceudvikler for flere faggrupper, så kan vi ikke løse den komplekse opgave, vi står overfor. Det er nødvendigt bruge at bruge alle de fagligheder, der er i kommunerne, hvis vi skal levere det bedste tilbud til borgerne, siger Tina Lambrecht.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11