23948sdkhjf

VIDEO: Sådan bliver I helt skarpe på velfærdsteknologi

Seniorkonsulent, Lone Gaedt, fra Teknologisk Institut gør i tre videoer plejehjem, sygehuse og forvaltninger klogere på, hvordan man får succes med velfærdsteknologi.

Det kan være rigtig svært at implementere brugen af velfærdsteknoligi - også selvom både viljen og engagement er til stede.

En række særlige opmærksomhedspunkter kan være forskellen på succes og dyrt indkøbt teknologi, der samler støv i en kælder, lyder det fra Teknologisk Instituts Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi.

Seniorkonsulent Lone Gaedt har lavet tre fine videoer, hvori hun deler gode råd, som hun har erfaret gennem sit virke i krydsfeltet mellem mennesker og velfærdsteknologi i løbet af de seneste 10 år.

I denne tredje video, som du kan klikke på i toppen, stiller Lone Gaedt skaerpt på hospitalsindlæggelse og det efterfølgende rehabiliterings-, aflastnings- eller midlertidige ophold i kommunen. Og man skal huske at pakke borgerens personnummer væk, siger hun.

- Det er afgørende, at man ser på den enkelte persons færdigheder og formåen i forbindelse med opholdet. Man skal stille små og stadigt stigende krav og have positive forventninger til, at borgeren gradvist kan bemestre flere og flere af de mange og forskellige daglige gøremål, fortæller Lone Gaedt.

"I omsorgskulturen er der en iboende risiko for at ’belejre’ borgeren med omsorg, hvis man udelukkende ser på alder i stedet for at vurdere den enkeltes bemestringspotentiale. Det kan blive dyrt for kommunen, og man risikerer at give dårligere pleje," lyder det på Teknologisk Instituts hjemmeside.

- Det er rigtig god faglighed, når man hjælper borgeren med at få succes med de hjælpemidler, som de kan bemestre. Hvis borgeren f.eks. kan klare nedre toilette med en svingbar håndvask suppleret med nogle særlige småhjælpemidler, er dette langt bedre end at bruge personaleressourcer på at vaske vedkommende eller for den sags skyld indkøbe og installere et vaske-tørre-toilet, fortæller Lone Gaedt og konkluderer.

- Hvis man kan opnå synergi imellem de krav, man stiller borgeren, borgerens kompetencer og de hjælpemidler, man stiller til rådighed, giver det næring til, at borgeren får succes og stille og roligt får små sejre - og kan bemestre dagligdagens gøremål igen.
Du kan se de to første videoer her:



Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109