23948sdkhjf

VIDEO: Fidgetspinners snurrer løs på plejehjem i Slagelse

- Spinneren vækker opsigt - især efter vi har indkøbt nogle med lys - og der er altså nogle sanser, der bliver vækket, siger leder Ingelise Holm.

Fidget spinners er sommerens dille og de snurrer løs, især på fingrene af de unge.

I Slagelse Kommune er dog ikke kun børn og unge, som har glæde af det lille stresslindrende legetøj.

En fidgetspinner er udviklet til at hjælpe mennesker, der har problemer med at fokusere, herunder personer som lider af ADHD og autisme.

På Plejecenter Solbakken i Korsør har man indkøbt knapt 20 spinners, som lige nu ligger på bordene - både på plejehjemmet og på plejehjemmets demensafsnit.

Beboerne blev for nylig introduceret til det lille legetøj, og tilbagemeldingerne er bestemt positive. 

Beboerne har været meget nysgerrige og interesserede efter at prøve det. Vi har haft personale som rollemodel til at sætte gang i spinners, men det er faktisk også endt med at en af vores borgere har instrueret de andre. For nu kunne hun lige pludselig noget, som de andre ikke kunne. Vi har endda også en borger, som blev så interesseret og glad for spinneren, at hun selv gik en tur over og købte to til sine børnebørn, så de også kunne prøve den. Spinneren er et udmærket redskab til, at beboerne kan være aktive sammen, og den styrker også det sociale samvær blandt dem. Samtidig synes vi jo også initiativet er et godt eksempel på, at vi som plejecenter prøver at bringe nutiden og det som rør sig i samfundet her og nu ind til vores beboere, siger leder af Solbakken Ingelise Holm.

- Vi har en dame boende, der også har Parkinsons Sygdom. Hun fandt ud af, at hun kunne bruge sine fingre på en anden måde med spinneren, fortæller Ingelise Holm til Magasinet Pleje.

Personalet har også bemærket at spinneren er til glæde for beboere med demens.

- Hvis man har en demenssygdom, falder man let i staver og kan måske være svær at starte en samtale med. Spinneren vækker opsigt - især efter vi har indkøbt nogle med lys - og der er altså nogle sanser, der bliver vækket. Medarbejderne leger med - og så er der noget nyt at tale om, siger Ingelise Holm.  

Videoen er procuceret og venligst udlånt af TV Øst og kan ses, hvis du klikker på linket ovenfor.

Kilde: https://www.tveast.dk/nyheder/29-06-2017...

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094