23948sdkhjf

Morgenmøde i hjemmeplejen krydret med Qi Gong

Hver vagt startede med en let form for Tai Chi under ’Sundhedsugen’ i Felsted, Aabenraa.

Hos Hjemmeplejen i Felsted i Aabenraa Kommune blev møderne ved vagtskifte for nylig krydret med motion og en sund snack. Pointen var at give medarbejderne lidt ekstra energi og et smil på læberne inden dagens opgaver.

Initiativet med øvelserne var en del af ’Sundhedsugen - fordi du er noget særligt’ for medarbejderne i Hjemmeplejen i Felsted. Ugen bød også på oplæg, mulighed for at få massage og besøg af en coach.

Denne artikel er oprindeligt bragt i den trykte udgave af Magasinet Pleje 23. juni 2017. 

Midt i en travl periode har driftsleder Karen Alexandersen sat dette tiltag i værk for at give medarbejderne et kort velfortjent afbræk i hverdagen og en lejlighed til at starte arbejdsdagen med en anden form for fællesskab med kollegerne. Og så er motionen og det lille boost til sundheden blot et plus.

- Vi har en travl hverdag og på denne måde får vi en mulighed for at stoppe op et kort øjeblik, fokusere og få lidt mere overskud i hverdagen, fortæller Karen Alexandersen.

- Medarbejderne har taget godt i mod sundhedsugen. Jeg oplever, at medarbejderne har en anden ro, når vi er færdige med øvelserne. Og for nogle medarbejdere har øvelserne og lidt massage taget små skavanker i opløbet.

Medarbejderne prøvede kræfter med ca. 20 minutters Qi Gong-øvelser, som er en let form for Tai Chi. Øvelserne blev lavet, da medarbejdernes vagt startede, uanset om det var morgen eller eftermiddag.

Øvelserne erstattede i en uge de sædvanlige briefingmøder. Instruktion af øvelserne og massage blev varetaget af en af hjemmehjælperne, som også er uddannet massør. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25