23948sdkhjf

Børn og ældre OL-dystede i den ædle disciplin 'klap en Folkevogn'

Plejehjemmet Alliancehaven mødte børn fra lokal børnehave i Slagelse til en OL-dyst.

Man bliver aldrig for gammel til at lege, hvis man i forvejen er et stort 'legebarn'.

Og legebørn var der masser af, da de ældste børn fra daginstitutionen Møllegården i Slagelse forleden mødte beboere fra plejehjemmet Alliancehaven til en herlig kamp i årets sommer-OL.

'Klap en Folkevogn fra 1968' var én af de ædle discipliner, da 64 deltagere, heraf 17 børn, dystede mod og med hinanden i bl.a. gummistøvlekast, stigegolf og trillebørs-race.

Dagen bød på fælles opvarmning og derefter dyst inden for gummistøvlekast, stigegolf, trillebørsrace, krolf, boccia, petanque, rickshawkørsel, rollatorfræs, klap en Folkevogn fra 1968 og forskellige danse. Da sveden var tørret af panden, skulle tørsten slukkes, og så var børnene fra Møllegården klar til at byde på fællessang. Børnene optrådte med sange fra en teaterforestilling, som enkelte af beboere fra Alliancehaven i forvejen havde været publikum til.

Det er ikke første gang, at børn fra Møllegården og beboere fra Alliancehaven får glæde af hinandens selskab. Et tæt samarbejde har bl.a. budt på juletræspyntning og teaterforestilling. Fælles for aktiviteterne er, at alle kan være med, uanset om man sid-der i kørestol, går med rollator eller har lidt problemer med hukommelsen.

- Samarbejdet omkring fælles aktiviteter giver uden tvivl både de ældre og de små nogle gode timer og oplevelser sammen. Sådan en dag er med til, at de ældre blomstrer op, når de er sammen med børnene. Fællesskabet med børnene er med til at sætte minder i gang, og kan måske også få de ældre til at huske mere fra deres egen barndom. Samtidig bliver man jo aldrig for gammel til at dyste og hygge med hinanden uanset alder, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern (O).

Det er ikke kun beboerne på Alliancehaven, som kan få glæde af at prøve aktiviteter. Alle pleje- og aktivitetscentre i Slagelse Kommune kan låne rekvisitter til aktiviteterne ganske gratis. Pårørendegruppen til demensramte lavede sidste år, i samarbejde med Slagelse Kommune, en rekvisitkasse, som alle pleje- og aktivitetscentre har mulighed for at låne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141