23948sdkhjf

112 tabte kilo og fem procent højere effektivitet

MidtVask er regionsvinder af "Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017".

Selvom intentionerne er til stede, er det ikke altid at gode initiativer, der fremmer sundhed og trivsel på arbejdspladsen, også bliver fulgt til dørs.

Men det gør de hos midtVask.

Hospitalsvaskeriet midtVask har med sundhedsinitiativet "Vi skal blive sundere af at arbejde på midtVask", er kåret som regional vinder af Danmarks Sundeste Arbejdsplads.

Denne artikel er oprindeligt bragt i den trykte udgave af Magasinet Pleje 23. juni 2017. Bliv abonnent - vi har et godt sommer-tilbud til dig lige her.

- I midtVask vil vi fremme sundhed, vi vil gøre det sundt at gå på arbejde, vi vil, at alle der arbejder på midtVask får mulighed for at blive sundere og arbejde sundere. Vi vil ikke acceptere, at arbejdet og arbejdsmiljøet nedslider og skader os, hverken fysisk eller psykisk. Sundhed for os handler ikke om gulerødder og løbeture - det er et strategisk valg. Vi vil være det bedste vaskeri i Danmark, og derfor investerer vi i mennesker, og vi arbejder ud fra et helhedsorienteret sundhedsbegreb, hvor mental, social og fysisk sundhed hænger uløseligt sammen, fortæller fysioterapeut Trine Rask-Nielsen.

Både det mentale, sociale og fysiske har været prioriterede områder. Med indsatser f.eks. indenfor ordblindescreening, klare rammer og mål og en anerkendende tilgang har virksomheden opnået et meget lavt sygefravær. Desuden har medarbejderne gennem fællesskabet tabt sig 112 kg og effektiviteten er steget fem procent, fordi medarbejderne har arbejdet smartere.

- Alle vinder, når man satser på helhedsorienteret på sundhed. Derfor er det også en helt rigtig regional vinder af initiativprisen 2017. MidtVask har et 360 graders perspektiv på sundhed og har skabt synlige resultater. Jeg håber, de kan være med til at inspirere, og vise at arbejdet med sundhed på arbejdspladsen sker på mange fronter og med flere indsatser. Det er sådan, at man får de bedste resultater. At man får sundere og mere glade medarbejdere, hvilket giver lavere sygefravær og mere effektivitet, siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078