23948sdkhjf

Bimmelim og bummelum for åben dør

Plejehjemsbeboere må gå på toilet uden dør - virkelig pinligt, siger direktør
Hverdagen for beboerne på et nordjysk plejehjem har i over et halvt år været at bo i lejligheder uden døre ind til det private toilet, fortæller DR P4 Nordjylland.

Efter en tragisk episode i december har valget for de ældre på det nybyggede Aalborg-plejehjem Birkebo været et forhæng eller ingen dør ind til toilettet.

Det er boligselskabet Vivabolig, der driver hjemmet, men selskabet kan i øjeblikket ikke enes med leverandøren om, hvem der skal betale for et nyt dørsystem til toiletterne.

De oprindelige 52 skydedøre blev fjernet, da en af dem faldt ned over en beboer, som pådrog sig lårbensbrud og døde kort tid efter operationen.

Aalborg Kommune prøver at fremskynde sagen, men det er boligselskabet, der som udlejer har ansvaret, og der må snart gøres noget, understreger kommunens plejeboligchef Helle Hansen:

- Vi har rykket, og vi bider os fast. De må gøre noget, og så må de ordne pengesagerne bagefter, siger hun og tilføjer, at det handler om værdighed og etik for beboerne, siger hun til DR P4 Nordjylland.

Ifølge direktør for Vivabolig Lotte Bang trækker sagen ud, fordi den er kompliceret.

- Men det er virkelig pinligt, indrømmer hun og lover, at der arbejdes hårdt på en løsning.

Lotte Bang henviser til, at boligselskabet vil være helt sikre på, at det nye dørsystem ikke får skydedøre med hængsler, der ikke holder godt nok.

- Det mener vi ikke, at de gør, men det mener leverandøren, siger Lotte Bang.

Så vi er enige om at være uenige, men pengemæssigt er der kun beboerne til at betale, hvis vi selv bekoster de nye, tilføjer hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157