23948sdkhjf

Plejetoiletter uden dør: Boligselskab tager fuldt ansvar

- Det må ikke under nogen omstændigheder ske igen, siger direktør om tragisk dødsulykke

I en langtrukken sag om dørløse toiletter på plejehjemmet Birkebo i Aalborg slår boligselskabet Vivabolig, der er bygherre, nu fast, at selskabet har det fulde ansvar for problemet.

På syvende måned mangler der toiletdøre i 50 boliger hos plejehjemmets beboere, efter at en 83-årig kvinde kort efter indflytningen fik en tung skydedør ned over sig. Hun døde en uge senere på hospitalet.

- Vi påtager os det fulde ansvar for, at der endnu ikke er isat døre på plejehjemmet Birkebo, og vi beklager, at beboerne siden december 2016 har måttet leve med et forhæng for åbningen til badeværelset i stedet for en skydedør, konstaterer Vivaboligs direktør, Lotte Bang, i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at boligforeningen siden ulykken har arbejdet på at løse en mangeludbedring.

- Det har i den forbindelse været meget magtpåliggemde for os, at den uheldige hændelse, hvor en skydedør faldt af en hængsling, ikke under nogen omstændigheder kan ske igen.

- Det har desværre vist sig at være betydeligt kompliceret at gøre skydedørene tilstrækkeligt sikre, da der ikke findes normkrav til en sådan skydedør. Vi har i processen for at finde en sikker løsning fundet det nødvendigt at entrere med blandt andet Teknologisk Institut, Aalborg Kommune, egne og eksterne rådgiver med flere, som alle har været behjælpelige med at finde den rette løsning, fortæller direktøren.

- Vi håber, at vi i løbet af august 2017 har monteret skydedørene, med et system, som lever op til vores sikkerhedskrav, således at beboerne kan få en funktionel dør til badeværelset. Men monteringen af dørene vil som sagt først ske, når vi er helt sikre på, at beboerne fremadrette kan benytte dem helt uden risiko, tilføjer hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093