23948sdkhjf

Lolland Kommune søger private leverandører af hjemmepleje

Private leverandører kan nu byde på kommunale plejeopgaver.
Lolland Kommune åbner nu op for, at private leverandører kan byde på opgaver inden for hjemmeplejeområdet, der før har ligget i kommunalt regi. Leverandører kan byde ind på opgaver fra nu af og frem til 16. august, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ordningen med de private leverandører er faldet på plads, fordi Lolland Kommune fremover benytte den såkaldte godkendelsesmodel. Den indbefatter, at private leverandører fire gange årligt kan søge om godkendelse til at levere ydelser i Lolland Kommune.

Samme krav
Godkendelsesmodellen indebærer, at Lolland Kommune kan godkende og indgå kontrakt med enhver privat leverandør, der opfylder de kvalitets- og leverandørkrav, der er besluttet af byrådet. Kravene er de samme for både private leverandører og Lolland Kommune og skal sikre, at ydelserne, uanset leverandør, følger serviceloven, og at borgerne får den hjælp, de er visiteret til.

Borgerne vælger selv
Byrådet er forpligtet til at indgå aftaler omkring personlig og praktisk hjælp med de leverandører, der lever op til kommunens fastsatte kvalitets- og leverandørkrav. Herefter vælger borgerne selv, om de fra 1. oktober 2017 vil benytte Lolland Kommune eller en af de godkendte private leverandører.

Muligheden for frit leverandørvalg gælder kun for borgere, der ikke bor i plejebolig.

Ansøgningerne bliver behandlet den 17. august 2017, og der vil blive afholdt et møde for godkendte leverandører den 23. august 2017. Fremadrettet bliver der mulighed for at søge om godkendelse fire gange årligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079