23948sdkhjf

Sygeplejeklinik udvider populær åbningstid

Sønderjysk klinik forlænger besøgstiden som konsekvens af stor søgning.

For mange mobile borgere har det vist sig at være en fordel at besøge den primære sygepleje (hjemmesygeplejen) frem for at få hjemmebesøg.

Hjemmesygeplejen begyndte i 2010 at tilbyde borgerne at komme til klinikker som alternativ til hjemmebesøgene. Det har vist sig at være så stor en succes, at klinikken i Egernsund i Sønderjylland nu udvidder sin åbningstid.

- Det er fint at have en aftale ude af huset - noget vi skal op og af sted til, og jeg kombinerer det typisk med indkøb eller andet, når jeg nu alligevel er af sted, som en af brugerne af Distrikt Fjord sygeplejeklinik i Egernsund, Jørn Oxlund Thomsen, Dybbøl, udtrykker det.

Helge Larsen, der er formand for Sønderborg Kommunes sundhedsudvalg, glæder sig over klinikkernes succes:

- Det sparer sygeplejerskerne for meget køretid på vejene, og den sparede tid kommer borgerne til gode - så der er mere tid til dem, som er nødt til at få besøg af sygeplejersken hjemme hos sig selv. Samtidig oplever vi, at de mobile borgere er glade for at få kliniktiderne, fordi de er fleksible - borgerne kan få den tid, de ønsker, og fordi de sjældent oplever ventetid, når de kommer. Det er med andre ord en fordel for alle parter, siger han.

Leder af hjemmesygeplejen i Distrikt Fjord, som dækker Sønderborg Kommune vest for Alssund, Lene Corydon-Petersen, supplerer:

- De mobile borgere fortæller, at de kan lide friheden ved at vælge en tid, der passer dem, og den frihed, der ligger i selv at besøge klinikken og undgå ventetid. Det er ikke muligt at undgå ventetid i forbindelse med hjemmebesøg, hvor især køretiden men også uforudsete komplikationer hos patienter kan rykke tidsplanen. Samtidig siger mange, at de kombinerer deres besøg i klinikken med andre ting, fx indkøb.

Jørn Oxlund Thomsen er bruger af hjemmesygeplejen, efter at han for nogle år siden pådrog sig en alvorlig lungebetændelse og lå på sygehuset i flere måneder:

- Jeg er afhængig af at få præcist doseret medicin hver dag, og det giver mig tryghed at komme her hver fjerde uge og få en snak og medicinen doseret til de næste fire uger. Tidligere, da jeg havde det dårligere, kom hjemmesygeplejersken hjem til os seks-otte gange hver dag - men nu kan jeg heldigvis klare mig med medicin og selv køre til klinikken. Jeg kunne måske godt klare det dér med doseringen sammen med min kone, men trygheden ved at have professionel hjælp til det er guld værd for mig. Samtidig må jeg sige, at sygeplejerskerne er utroligt dygtige og søde her, uanset hvem af dem, der er her, siger Jørn med et smil.

- Jeg synes også, at det er fint ind imellem at have en aftale at stå op til, så kommer jeg i gang. I dag har jeg kombineret det med en aftale i Broager, fortæller Jørn, der bor i Dybbøl. Han tilføjer, at når han nu kan komme til klinikken, så er der mere tid for personalet til at tage ud til dem, der er nødt til at have besøg hjemme.

 Ændringen i åbningstiden sker pr. 16. august.

FAKTA

  • Sygeplejeklinikken i Egernsund har åbent mandag-fredag fra kl. 7 til 17
  • De fleste vil gerne have en formiddagstid, og derfor udvides med et ekstra kliniklokale, så der er konsultation i to lokaler hver dag kl. 7-13
  • Det er den praktiserende læge, vagtlægen eller sygehuset, der henviser til hjemmesygeplejen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078