23948sdkhjf

Morgengymnastik giver smil på læben

Medarbejderne på Center for Korttidspladser har i et halvt års tid startet dagen med fem minutters gymnastik. Erfaringen er, at der plantes smil og energi, som holder hele dagen - og smitter af, også på borgerne.

Sygeplejerskerne Helle Krüger og Majbritt Michaelsen er aktive sportspiger, der har svært ved at sidde stille. Når musikken spiller, begynder arme og ben helt automatisk at bevæge sig ind i rytmerne, de må op af stolen og ha' afløb for energien. Denne fælles oplevelse gav dem en gang sidste år ideen til at starte dagen på deres arbejdsplads, Center for Korttidspladser i Ulkebøl, med morgengymnastik.

Centerleder Louise Jørgensen var straks med på ideen, og så var der ikke langt til handling.

- Vi begyndte i december, og det er bare blevet så godt modtaget. Alle synes, det er en super måde at starte dagen på. Vi får grinet og pulsen kommer op - så er vi i gang. Og når man mødes i arbejdssituationer senere på dagen, så er de smil, der koblede os sidst, tæt på igen. Det gode humør smitter af på arbejdet, og der er da slet ingen tvivl om, at borgerne også har glæde af, at medarbejder er fyldt med energi og i godt humør. De mærker den gode stemning, siger daglig leder Susan Brink, der denne mandag morgen er dumpet tilbage fra tre ugers sommerferie - og mødes af kolleger, der smiler. Både ved synet af Susan, men også ved tanken om morgengymnastikken.

- Sov godt, lyder det fra Susan til nattevagterne, der er på vej hjem.

Klokken er 7, og først gennemgår Susan tavlen og orienterer om de manøvrer, der skal til denne dag for at få de tre afdelinger i huset dækket af med nogenlunde lige mange ressourcer. "Er der nogen spørgsmål?" siger hun, og da alle er med på dagens opgaver, tænder Helle for ghettoblasteren, og musikken strømmer ud.

Først hilses der hele vejen rundt i kontoret med highfives, mens der traves i raskt tempo, og så instruerer Majbritt - kun en smule, for kollegerne kender jo øvelserne. Der bliver stået på tå og hæl, strakt ud, bøjet sammen i knæene med rumpen bagud og taget dansetrin. Når én pludselig står med ansigtet mod resten, ruller latteren - smilene sidder hele tiden på spring.

Så stopper musikken, og folk ønsker hinanden en god dag og iler til hver deres opgaver.

- Vi kan jo mærke, det virker. Når man går herfra, er blikket løftet, pulsen er oppe, og man er klar til dagens opgaver. Det er godt for den enkelte, for det sender positiv energi til hjerne og muskler, og det er godt for arbejdsmiljøet og for de borgere, vi bruger dagen sammen med. Vi bliver simpelthen i godt humør af det. Så det er kommet for at blive og kan godt anbefales til andre arbejdspladser, siger Majbritt Michaelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078