23948sdkhjf

DANSKE ÆLDRERÅD hilser ny satspuljeaftale velkommen

I den nye aftale om satspuljen på ældreområdet er der bl.a. afsat penge til bekæmpelse af underernæring og et nyt, uafhængigt tilsyn på plejecentrene.

DANSKE ÆLDRERÅD er tilfreds med den nye satspuljeaftale på ældreområdet.

Der bliver i alt afsat 326,6 mio. kr. til nye tiltag, heriblandt etablering af et nyt videnscenter, transport og ledsagelse af demensramte og en indsats mod ensomhed.

– Danske Ældreråd hilser velkommen, at satspuljepartierne er nået frem til en aftale, der betyder en styrkelse af ældreområdet. Særligt noterer vi os, at der er lavet en pulje, som er målrettet tværfaglige ernæringsindsatser for underernærede ældre. Danske Ældreråds bestyrelse har vedtaget netop underernæring som mærkesag, da vi ved, at det er stort problem blandt ældre på plejecentrene. Der er behov for en professionalisering af området, og det håber vi, at et øget fokus på området kan være med til, udtaler landsformand for DANSKE ÆLDRERÅD, Erik Stagsted.

Der bliver også afsat 60 mio. kr. til at etablere et nyt, uafhængigt tilsyn på ældreområdet. Tilsynet skal være med til at sikre en tilstrækkelig værdig pleje og omsorg, og det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der i en prøveperiode skal føre et risikobaseret tilsyn på plejecentrene.

– I Danske Ældreråd er vi tilhængere af at kvalificere i stedet for at kontrollere, og det håber vi, at forsøgsordningen kan være med til. Vi er ikke sikre på, at vi er helt i mål med den måde, som det risikobaserede tilsyn fungerer på i dag, og vi mener, at en forsøgsordning som den, satspuljepartierne lægger op til, kan hjælpe til at afklare, hvad tilsynet skal indeholde, siger Erik Stagsted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08