23948sdkhjf

Hospitaler bruger mindre antibiotika

De sidste to år er det samlede forbrug af antibiotika på hospitalerne faldet med 4,1 procent, viser nye tal.

Antibiotikaforbruget på hospitalerne falder, viser nye tal.

Det skriver Danske Regioner.

De sidste to år er det samlede forbrug af antibiotika på hospitalerne faldet med 4,1 procent, viser rapporten, ”Danmap 2016” fra DTU og Statens Seruminstitut

Det største fald, på 16,6 procent er sket fra 2014-2016 i de ”kritisk vigtige” typer antibiotika. Dén gruppe af antibiotika kan være livsvigtige, når der kun er få alternative behandlingsmuligheder, hvis bakterier er blevet modstandsdygtige.

- Vi er godt på vej, og skal nok nå målet om at bruge endnu mindre antibiotika, siger overlæge, dr. med. Jenny Dahl Knudsen fra Hvidovre Hospital.

Det er især meget svækkede kræftpatienter i kemoterapi, patienter med leukæmi og patienter med alvorlige nyre- eller lungesygdomme, der har gavn af, at de kritisk vigtige typer antibiotika fortsat vil kunne bruges, forklarer hun.

- De skal selvfølgelig fortsat have dén slags antibiotika, mens andre patienter har gavn af en mere smalspektret behandling og i kortere perioder end i dag, lyder det fra Jenny Dahl Knudsen.

For at nå målet om at nedsætte forbruget af antibiotika i 2020 mødtes 150 fagfolk fra de danske hospitaler for nylig til Lærings- og Kvalitets-team-dage. Læger og fagfolk fra hospitalerne bruger teamet for læring og kvalitet til at udveksle erfaringer. Målet er at lære af hinanden, så de bedste tiltag kan brede sig, og forbruget af de kritisk vigtigste typer antibiotika vil være nedsat med ti procent i snit på deres afdelinger i 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.618