23948sdkhjf

Rudersdal udvikler redskab til livshistorier

Redskabet, ’Ven for livet’, skal understøtte og samle viden om borgeren på flere forskellige platforme.

Rudersdal Kommune har et særligt blik for, hvordan et menneskes livhistorie kan bruges mere systematisk: F.eks. når et menneske med demens flytter fra egen bolig til plejebolig.

Allerede tidligt i mødet med kommunen, via hjemmeplejen, kan vigtig viden om det enkelte menneske blive betydningsfuldt ved overgangen til daghjem og plejecenter. Kommunen har derfor søgt og fået midler fra Sundhedsstyrelsens ’Pulje til forbedret brug af livshistorier i plejen og omsorgen for borgere med demens’.

- En bedre forståelse for livshistorien hos et menneske med demens kan forhindre mange konflikter i hjemmeplejen eller på et plejecenter. Medarbejderne kan bedre knytte aktiviteter og fornøjelser til det som den enkelte har interesseret sig for i deres liv og på den måde skabe mere glæde i hverdagen, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal Kommune Birgitte Schjerning Povlsen.

Samler musik og billeder digitalt

Projektet går konkret ud på at udvikle et digitalt redskab, som både borgere, pårørende og medarbejdere kan bruge. Redskabet, ’Ven for livet’, skal understøtte og samle viden om borgeren på flere forskellige platforme. F.eks. samles billeder ind, der vækker minder hos den enkelte eller der bruges musik, som har haft betydning og vækker minder og følelser. I projektet indgår også en tidslinje, som giver et kronologisk overblik over borgerens liv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11