23948sdkhjf

Sygeplejersker skal klækkes ud i Holbæk

Holbæk bryder tendensen og opretter uddannelse væk fra storbyerne.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt en nye sygeplejerskeuddannelse på Professionsskolen Absalon i Holbæk.

Det betyder, at de første studerende - ca. 30 - kan rykke ind i september 2018, og når uddannelsen er fuldt indfaset, vil cirka 200 studerende kunne tage deres uddannelse på Holbæk Uddannelses- og Studiecenter.

- Vi har gennem lang tid og i et forbilledligt samarbejde med både Holbæk Sygehus, Professionsskolen Absalon og vores nabokommuner arbejdet på at få sygeplejerskeuddannelsen til Holbæk. Det er er derfor meget tilfredsstillende at se, at dette arbejde nu for alvor bærer frugt, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Studerende kan søge optagelse i marts og juli, og Holbæk Kommune sætter sammen med professionshøjskolen, ungdomsuddannelserne, sygehuset og nabokommunerne alle sejl til for at gøre opmærksom på de nye muligheder i Holbæk.

Søren Kjærsgaad glæder sig over, at tendensen til at samle uddannelser med den nye uddannelse brydes. Hele Nordvestsjælland - hvor Holbæk Kommune ligger - er stærkt underrepræsenteret, når det gælder antal studiepladser set i forhold til befolkningsstørrelse.

- Samtidig er der mangel på sygeplejersker, et problem der kun ser ud til at vokse i de kommende år, medmindre der bliver gjort noget. Der er brug for kvalificeret arbejdskraft i Nordvestsjælland, så det giver rigtig god mening at gå imod tendensen og i stedet placere uddannelser i Holbæk. Det vil være godt for de uddannelsessøgende, godt for arbejdspladserne og godt for hele området, siger Søren Kjærsgaard.

 

 

 

 

For yderligere information kontakt:

Søren Kjærsgaard Borgmester Telefon 72 36 60 40                          Mail borgmester@holb.dk

Emil Erichsen Projektleder af Holbæk Uddannelses- og Studiecenter Telefon 72 36 46 14 Mail emile@holb.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094