23948sdkhjf

Aarhus opruster på demensfronten

Aarhus bygger nyt hjem til mennesker med demens, som skal sikre, at mennesker særligt udsatte for demens får en værdig og endnu mere tryg hverdag med fokus på oplevelser, stimulering af sanser og ro.

Aarhus får et nyt hjem og center for mennesker med demens i den nordlige del af byen og cementerer dermed en stor indsats for mennesker med demens og deres pårørende. 

Byrådet vedtog i går onsdag en lokalplan for området, og nu kan byggeriet inden længe begynde, så snart de forældede boliger fra plejehjemmet Abildgården er revet ned.

 - Det er med stor glæde, at vi kan begynde byggeriet og styrke indsatsen. Demens rammer flere og flere mennesker, og det har store konsekvenser også for ens pårørende. Vi har styrket forebyggelsen, behandlingen, omsorgen og samarbejdet og støtten til pårørende. Jeg er meget glad for, at vi med opførelsen af de nye boliger kan støtte endnu bedre op om mennesker ramt af demens, deres familier og venner, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

125 mennesker med demens i moderat til sen fase får hjemme i det nye byggeri. Her skal være sanserum med mulighed for lysterapi, som hjælper mod tristhed og depression. Beboerne får direkte adgang til et varieret og stimulerende haveanlæg, der binder hele byggeriet sammen. Der vil også være et specialdagcenter for hjemmeboende med demens.

 - Det handler om omtanke for det enkelte menneske ramt af svær demens. Vi kan i det nye demenscentrum i endnu højere grad tilbyde fleksibilitet i boligerne og gøre hverdagen endnu mere tryg. Der bliver vinduer uden spejling, ingen forstyrrende unødvendige lyde, lysterapi til at stimulere sanserne og rum og bygninger, der på alle måder tilgodeser vores beboers behov, siger Elisabeth Flindt, demenschef, Demens- og hjernecentrum Aarhus.

 Det nye demens- og hjernecentrum bliver sammenbygget med eksisterende glasgang til Abildgade 9, hvor der er 27 plejeboliger og lokalcenter. Sundhed og Omsorg forventer, at det nye Demens- og Hjernecentrum bliver indviet ultimo 2020. Der var ingen indsigelser til lokalplanen, der har været i høring i nogle måneder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078