23948sdkhjf

Valdemar maler med skruetrækker og udstiller på sit eget plejehjem

86-årig tidligere landmand får udstillet sine malerier på Ældrecenter Åbakken.

At mennesker, der flytter i plejebolig, ikke glemmer deres liv, deres erfaringer, historier og hobbyes, er Valdemar Velling Petersen fra Spentrup et dejligt eksempel på.

Valdemar har det meste af sit liv været landmand, men i fritiden har han malet malerier. En hobby, han har arbejdet med på helt speciel vis: Valdemars malerier er blevet til med hjælp af blandt andet skruetrækkere og andet værktøj.

Ældrecenter Åbakken, hvor Valdemar Velling Petersen bor, udstiller nu den 86-årige beboers værker.

Han er stolt af værkerne, der er skabt på utraditionel vis.

- Jeg har brugt andre materialer end pensler til at male med. Jeg var jo landmand, så jeg havde for eksempel adgang til skruetrækkere og andet værktøj, som blev sat i sving på lærredet, fortæller den 86-årige kunstner.

Valdemar Velling Petersen har malet rigtig mange billeder i løbet af sit liv - til tider efter fri fantasi. Hans brug af værktøj spiller en afgørende rolle i maleriernes udtryk. Han trækker for eksempel en skruetrækker igennem malingen og klipper forskellige motiver.

Centerleder Lena Engberg er glad for at kunne give den ældre herre oplevelsen af at udstille malerierne, og hun nyder samtidig de nye farver, der pryder væggene på centeret:

- Valdemar er rigtig dygtig, og det er dejligt at se noget anderledes kunst. Det er inspirerende for både beboere, besøgene og personale. Det er så dejligt, at vi som center kan bruge beboernes ressourcer i forhold til at skabe nuancer og liv. Det giver livskvalitet, ejerskab og stolthed at kunne sætte sig selv i spil, siger Lena Engberg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094