23948sdkhjf

Ældrepolitisk konference: Har vi et værdigt samfund at blive ældre i?

Danske Ældreråd inviterer til konference om etik, prioriteringer og økonomi i ældrepolitikken 8. maj på Hotel Nyborg Strand.

Danske Ældreråd inviterer til ældrepolitisk konference tirsdag den 8. maj 2018. Temaet er etik, prioriteringer og økonomi i ældrepolitikken - områder, som både de nye ældreråd og de nye kommunalbestyrelser arbejder med i den kommende periode.

Hvordan omsætter vi noget så abstrakt som etik til praktik?

Har vi i Danmark en unik og efterstræbelsesværdig tilgang til det ældrepolitiske område, eller er vi i virkeligheden på vej mod et centralt styret fokus, hvor de politiske prioriteringer i højere grad er styret af dokumentationskrav, øget pres på de pårørende og begrænsede etiske overvejelser?

Sådan lyder noget af oplægget fra Danske Ældreråd. 

På en række seminarer fokuseres på nogle af de opgaver, ældrerådene kommer til at møde i deres arbejde. Det være sig eksempelvis demenspolitik, en værdig død, underernæring og værdighedsmilliard.

På konferencen kan man møde Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune, der holder oplæg om, hvordan opgaver omkring ældreomsorgen finansieres, løses, prioriteres og kvalitetssikres, og alt dette i samarbejde med ældrerådet samt Tine Rostgaard, professor i komparativ social- og velfærdspolitik, Det nationale forsknings- og analyse-center for velfærd, VIVE.

Man kan blandt mange andre også møde Anne Marie Beck, docent på Professionshøjskolen Metropol og Birthe Stenbæk Hansen, ernærings-faglig konsulent i Frederiksberg Kommune, Knud Aarup, formand Socialpolitisk Forening, fhv. direktør i Socialstyrelsen og Jacob Birkler, filosof, forfatter og forhenværende formand for etisk råd.

Hele programmet kan ses her.

Man kan tilmelde sig her: Konference med Danske Ældreråd 8. maj på Hotel Nyborg Strand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079