23948sdkhjf

Sporvogne og Elkjærs revnede bukser skaber minder på plejehjem

Plejehjemmet Rosenvang i Viby har fået lokalhistoriske fotos hængt op.

En pårørende fandt gangene på plejehjemmet Rosenvang i Viby kedelige. Nu hænger der 21 lokalhistoriske fotos i stor størrelse og skaber snak minder blandt beboerne.

Det er blandt andet fotos fra dengang drenge røg om kap i konkurrencer, sporvogn linje 2 kom forbi og afdøde Aarhus’ borgmester Bernhard Jensen på cykel.

- Vi er alle vilde med gamle sort/hvide fotos, og de kan kalde minder og tanker frem, mane til samtale og røverhistorier. Plejehjemmet har lange gange, hvor folk trisser frem og tilbage, og i stedet for fremmedgørende kunst, ville jeg finde frem til noget, som var mere personligt og fik folk til at stoppe op og falde i staver, siger pårørende Ole Rode Jensen, der fandt på idéen.

Sammen med forstanderen på plejehjemmet og en oplevelsesmedarbejder fik de hjælp fra Aarhus Stadsarkiv og Scanpix.

- Det er skægt at se fotos af gamle seks-dages løb og tidligere borgmester Bernhard Jensen på hans cykel og foto af dengang Louis Armstrong gav koncert i Stadionhallen. Vi fik også plads til et nyere foto med Preben Elkjær og hans revnede bukser. Vi har regnet lidt tilbage på, hvornår beboerne har været unge og haft deres fulde vigør og dermed, hvad der er i deres erindring, siger Ole Rode Jensen.

Udgiften til de 21 fotos er betalt af Sundhed og Omsorgs pulje til hjemliggørelse af plejehjemmene i Aarhus. Alle fotos er printet direkte på aluminiums-plader, og tanken er, at de kan flyttes rundt på plejehjemmet og udvide med flere, hvis folk synes, det er en god idé. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095