23948sdkhjf

Vi er bedst, når vi står sammen om demens

Når DemensDagene løber af stablen til maj i København, så er det under temaet ’Sammen om demens - også i fremtiden’

Om bare få uger samles fagfolk fra hele landet til DemensDagene i København.

I år er temaet for den tværfaglige konference ’Sammen om demens - også i fremtiden’.

- Der er rigtig mange mennesker med demens i Danmark, og vi ved, at der kommer flere. Vi ved også, at hvis vi skal løse de udfordringer, der er med at skaffe den bedst mulige hjælp og måske også forebygge, at der kommer endnu flere, så er vi nødt til at stå sammen, siger Gunhild Waldemar, leder af Nationalt Videnscenter for Demens.

Det er blandt andet nødvendigt at samle alle kræfterne til forskning, forklarer hun, dels for at finde ud af om man kan gøre mere for at forebygge demens eller udsætte sygdommen hos ældre mennesker men også for at finde en kur, som måske kan bremse sygdommen, hvis man får stillet diagnosen tidligt og kommer i behandling.

- Tænk hvis vi ved fælles kræfter kunne nå frem til det, siger hun.

DemensDagene indledes med et fælles symposium, hvor blandt andre professor Bengt Winblad fra Karolinska Instituttet i Stockholm og Andrew Sommerlad, psykiater ved University College London, er blandt oplægsholderne.

- Det er to herrer, der virkelig har fingeren på pulsen, fortæller Gunhild Waldemar.

Bengt Winblad vil give et indblik i hvor langt forskningen er nået med hensyn til at finde en kur for Alzheimers sygdom, og Andrew Sommerlad præsenterer på symposiet en oversigt over forskningen i forebyggelse, træning og pleje og omsorg.

Ti symposier

Der er ti symposier at vælge imellem på DemensDagene.

Blandt temaerne i år er demensudredning, demensvenligt samfund, inddragelse af mennesker med demens og deres pårørende, diabetes og demens samt reminiscens og kulturelle aktiviteter. Flere af symposierne vil komme ind på nogle af de tiltag, der er sat i gang rundt om i landet som led i den nationale demenshandlingsplan, fortæller uddannelsesleder Karen Tannebæk fra Nationalt Videnscenter for Demens.

- Der er gang i rigtig meget arbejde, som både har betydning for den enkelte medarbejder men også for hele organiseringen af området. Og vi har fået nationale mål på demensområdet, det har vi ikke haft før, så der er nogle ting, der skal arbejdes hen mod, for at man kan opfylde de her mål, siger hun.

DemensDagene er en stor, tværfaglige konference, der henvender sig bredt til fagpersoner, der arbejder med mennesker med demens.

- Derfor prøver vi også at tænke bredt, når vi sammensætter programmet, forklarer Karen Tannebæk.

På konferencen er der også rig mulighed for at netværke og dele erfaringer på tværs af kommuner og regioner - og på tværs af fagligheder.

Sidste år satte DemensDagene deltagerrekord med 1.160 deltagere fra hele landet. Og igen i år er der stor interesse for konferencen.

- Vi har allerede fået mange tilmeldinger, og hvis tempoet holder, så kommer vi nok op på samme antal deltagere som sidste år, siger hun.

DemensDagene finder sted den 7. - 8. maj i Tivoli Congress Center i København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078