23948sdkhjf

Ny retningslinje: Stop langvarig brug af antipsykotisk medicin til mennesker med demens

Ny retningslinje skal begrænse overflødig medicinbrug hos personer med demens. Se retningslinjen her.

Hver sjette person med demens får dagligt flere end ti forskellige lægemidler.

Det er for meget og tallet skal reduceres. Derfor udgiver Sundhedsstyrelsen idag en ny national klinisk retningslinje med anbefalinger om brug af medicin hos personer med demens. Her anbefales det blandt andet at stoppe med langvarig behandling med antipsykotisk medicin, fordi behandlingen er forbundet med alvorlige bivirkninger og en øget risiko for død. 

Retningslinjen indeholder blandt andet anbefalinger om, hvordan langvarig behandling med antipsykotisk medicin kan undgås.

De 17 procent, der får flere en ti forskellige præparater skal sammenlignes med tallene for ældre uden demens. Her får kun hver tiende flere end ti lægemidler hver dag.

- Det kan være vanskeligt for læger at behandle patienter med demens med lægemidler, fordi patienterne ikke altid kan udtrykke, hvad deres symptomer er. Derfor har vi i samarbejde med en arbejdsgruppe valgt at lave anbefalinger for de symptomer og sygdomme, som personer med demens hyppigt får medicin for, blandt andet medicin mod smerter, søvnforstyrrelser og depressive symptomer, siger Simon Tarp, formand for arbejdsgruppen i Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Regelmæssig gennemgang af medicinen hos personer med demens kan blandt andet sikre, at de kun får den medicin, de har behov for. 

Se retningslinjen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078