23948sdkhjf

Flere seniorer skal have pulsen op

Over halvdelen af de inaktive ældre har et ønske om at være fysisk aktive, de har bare ikke overskuddet til at komme i gang og føler sig ikke stærke nok længere til at begynde at motionere. 

De er med i projektet
  • Ældre Sagen
  • Bevæg dig for livet
  • DGI
  • DIF
  • Nordea-fonden
  • TrygFonden

Nyt samarbejde mellem landets største idrætsorganisationer og Danmarks største ældreorganisation med 850.000 medlemmer, skal bidrage til at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Det skriver DGI i en pressemeddelelse.

- I fremtiden vil gruppen af ældre vokse, og det er jo herligt, at vi er flere, som lever længe, men de levede år, skal være gode år. Ældre Sagen skaber rammerne for, at ældre mennesker kan dyrke motion - både os der er stærke, og os der er svage. Vi vil med dette samarbejde styrke betingelserne for, at motion bliver tilgængeligt for alle ældre over hele landet, siger Preben Staun, landsformand i Ældre Sagen.

Alsidige tilbud I takt med det stigende antal ældre, bliver gruppen af ældre også langt mere alsidig. Det nye samarbejde skal sikre, at indsatsen for at motivere flere ældre til motion rammer endnu bredere, end den gør i dag.

Winnie Del Rey er frivillig instruktør i stolemotion i Ældre Sagens lokalafdeling på Frederiksberg, hvor hun har hold to gange om ugen:

- Mange tror ikke, at stolemotion giver sved på panden. Nogle siger også, at der er de slet ikke nået til aldersmæssigt endnu. Men de finder hurtigt ud af, at pulsen kommer godt op. Og så har vi det sjovt. Det sociale er meget vigtigt, så vi slutter med kaffe. Den ældste deltager er 102 år. Hun kommer faktisk både mandag og onsdag, siger Winnie Del Rey, som ud over at være frivillig stolemotionsinstruktør er tidligere balletdanser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094