23948sdkhjf

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

I storkøkkenet på Aalborg Universitetshospital er de blevet gode til rester. Personalet smider næsten aldrig ud, men er begyndt at spekulere i, hvordan overskydende mad kan indgå i nye retter.

Siden 2014 har det betydet kraftig reduktion i den mængde mad, der ryger i skraldespanden, fortæller Pernille Nørbak, cheføkonoma på Aalborg Universitetshospital til TV2 Nord.

- Dengang var der nogle sengeafsnit, som var helt oppe og have et madspild på 50 procent, siger Pernille Nørbak til mediet.

Hun og 120 ansatte laver mad til sygehusene i Aalborg, Farsø og Hobro. For at komme madspildet til livs er bestillingsproceduren blevet ændret, menuen består af færre valgmuligheder, og personalet kan købe overskudsmad hjem til privaten. Og så er de blevet gode til at bruge det, de har, skriver mediet.

- Kan vi bruge noget af det, vi har til overs i vores grøntproduktion til at lave en pesto eller noget andet, så gør vi det, forklarer Pernille Nørbak.

Indsatsen mod madspild er led i et initiativ, hvor Region Nordjylland forsøger at mindske udledningen af CO2 fra deres institutioner. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093