23948sdkhjf

I dag præsenteres Københavns nye ældrepolitik

Frihed, tryghed og fællesskab.

Det er de tre buzzwords i hovedstadens nye ældrepolitik, som bliver præsenteret her til formiddag. 

Den nye politik skal sætte en fælles ramme og retning for livet som ældre i Københavns Kommune frem mod 2022.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Københavnere er forskellige. Der er mange forskellige behov, men også forskellige vaner og måder at leve på. Og derfor skal vi som kommune tilpasse os de ønsker og behov som de ældre har, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

Hun understreger, at man som ældre i København skal kunne fortsætte med at leve det liv, man selv vil. Kommunes tilbud skal være fleksible og kunne tilpasses den enkelte ældre.

Frihed, tryghed og fællesskaber
For mange ældre er det forbundet med stor frihed at kunne klare sig selv længst muligt. Derfor skal Københavns Kommune støtte og hjælpe de ældre med at kunne selv. For eksempel ved at udbrede brugen af velfærdsteknologi og hjælpemidler.

Men friheden til at kunne selv skal følges af trygheden i at vide, at kommunen står klar, hvis man har behov for det. Uanset om behovet skyldes fysisk eller psykisk sygdom. Der skal i Københavns Kommune være specialiserede og kvalificerede tilbud på et højt fagligt niveau.

- Alt for mange ældre føler sig ensomme og savner nogen at være sammen med i hverdagen. Derfor skal vi have endnu mere fokus på at hjælpe borgerne ud af ensomhed og ind i nogle af de mange fællesskaber, byen byder på, siger Sisse Marie Welling.

Ældrepolitikken går under navnet ”Vær med – hele livet” og er vedtaget af Borgerrepræsentationen i juni 2019.

Den nye politik bliver lanceret på Bispebjerg aktivitetscenter fredag fra 11-12.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109