23948sdkhjf

Favrskov vil spare kroner på implementering af velfærdsteknologi

Der er blevet råd til nye initiativer til faldforebyggelse samt et forsøg med omlægning af medicinhåndtering inden for ældreområdet i Favrskov kommunes budget, som kommunen indgik forlig om i denne uge.

Et forlig, der byder på både reduktioner til serviceområdet men også tilførsel af penge til handicap- og psykiatriområdet.

"Det er kun de færreste reduktioner, der har direkte konsekvenser for servicen over for borgerne. Flere af besparelserne realiseres nemlig via nye og smartere måder at løse opgaverne på. Det drejer sig eksempelvis om øget brug af velfærdsteknologi i træningen af borgere i eget hjem samt øget brug af skærmbesøg ved de ældre borgere," skriver Favrskov i en pressemeddelelse.

Alle 25 byrådsmedlemmer står bag budgetforslaget for 2020-23.

- Muligheden for at udvide budgettet til den borgernære service skyldes først og fremmest de ekstra penge, vi har fået i medfør af økonomiaftalen for 2020 mellem regeringen og KL. Dernæst kommer det os til gode, at vi igennem en årrække har haft rigtig godt styr på vores økonomi og dermed har en god kassebeholdning, som vi blandt andet bruger til afdrag på vores gæld, siger borgmester Nils Borring (S).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109