23948sdkhjf

GROHE på forkant med hygiejne og forebyggelsen af legionellabakterier

| Medlemsnyhed | Indrykket af Grohe A/S

GROHE er kendt for fremstilling af armaturer, brusere samt andre sanitære systemer, men også for at levere gode oplevelser med vand. Derfor er det for GROHE helt naturligt, at være på forkant med forebyggelsen af bakteriedannelse i vand.

En af følgerne af bakteriefyldt vand er udvikling af legionellabakterier, der kan medføre den alvorlige lungesygdom, også kaldet legionærsygdom.
GROHE har en række elektroniske armaturer der mindsker chancerne for bakteriedannelse i vandet, da de kan indstilles til automatisk at skylle vandrørene igennem én gang i døgnet. Legionellabakterierne udvikles typisk i tilfælde af stillestående vand og ved brug af den automatiske og konsistente gennemskylning af vandrørene med armaturer fra GROHE, kan risikoen for dannelsen af disse bakterier mindskes til et minimum.

Blandt GROHEs elektroniske håndvaskarmaturer er bl.a.:

Essence E                          Eurosmart Cosmopolitan E      Eurocube E
GROHE nr. 36444000       GROHE nr. 36327000                   GROHE nr. 36442000         
VVS nr. 704183.504           VVS nr. 704158.104                       VVS nr. 704188.504

*OBS. se billederne - her vises håndvaskarmaturerne i rækkefølgen; Essence E, Eurosmart Cosmopolitan E, Eurocube E*

Med både armaturer fra Essence, Eurosmart og Eurocube-serierne samt flere, byder GROHE på mange elektroniske armaturer der forebygger bakteriedannelse fra stillestående vand.

Læs mere om GROHEs elektroniske håndvaskarmaturer i det vedlagte katalog eller gennem følgende links til GROHEs hjemmeside:
Essence, Eurosmart Cosmopolitan E eller Eurocube E

Hospitaler, sygehuse, svømmehaller, ferieboliger, udlejningsboliger

GROHEs elektroniske armaturer er særligt relevante at installere på hospitaler og sygehuse, da ældre og svækkede mennesker er blandt de mest udsatte for smitten. Ydermere er dødeligheden højst blandt de der smittes under hospitalsindlæggelse, hvor 30% af de smittede dør af den lungebetændelse der kan udvikles i forbindelse med vand indeholdende legionellabakterier.

På hospitaler kan det forekomme at patienter skal flyttes til andre patientværelser og derfor er der en øget chance for stillestående vand i perioden hvor et værelse står tomt.

I ferieboliger bor man typisk kun i perioder i løbet af året og udlejningsboliger kan være svære at have beboede alle årets dage og derfor kan der udvikles legionellabakterier som følge af stillestående vand. I disse tilfælde vil det også være smart at have elektroniske armaturer indstillet med automatisk skyl så man sikrer, at der er adgang til bakteriefrit vand ved næste benyttelse.

Til at forebygge legionella-smittefare i brusebadet, hvor også mange tilfælde sker, kan anvendes en udtømningsventil eller et T-stykke fra GROHE. Udtømningsventilen kan monteres mellem spærreventil, 1/2" og bruser og T-stykket tilsluttes til kar- og brusetermostater, 1/2”. Med store bruse- og karområder og flere hundrede besøgende er svømmehaller også oplagte steder, at benytte GROHEs udtømningsventiler og T-stykker i forebyggelsen mod legionellabakterier. Disse to produkter findes ved følgende information:

Udtømningsventil 1/2”                                                        T-stykke 1/2”
GROHE nr. 28988000                                                            GROHE nr. 28874000
VVS nr. 738916.004                                                                VVS nr. 738916.804

Læs mere om GROHEs udtømningsventil og T-stykke

Tendensen for legionellaudbredelsen har ifølge Statens Serum Institut været stigende de seneste år og i 2017 blev 232 danskere smittet med bakterien, hvilket var en rekord.

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Grohe A/S

Sluseholmen 8C, 2.th.
2450 København SV
Danmark
Grohe A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078