23948sdkhjf

Syrenerne blomstrer på SMK

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

Tager du et smut forbi Museumshaven ved Statens Museum for Kunst, kan du i disse dage nyde synet af blomstrende syrener.

Museumshaven foran Statens Museum for Kunst er et åbent landskab, som inviterer museumsgæster og forbipasserende til at mødes. Bløde græsøer og bugtende stier skaber en rekreativ smeltedigel for kunst og byliv og åbner museet for byens borgere og besøgende, så det bliver en integreret del af det Københavnske bybillede. Det ikke underligt, at Statens Museum for Kunst er en del af Parkmuséerne, der også kaldes det grønne museumskvarter midt i København. 

Sangbergs Henriette van Deurs har været forbi med sit kamera for at forevige de flotte blomster, og du kan se et udvalg af hendes fotografier i denne artikel.

LÆS OGSÅ: Sangberg i Arkbyg: ’Byggeriet skal holde balancen’

Et grønt mødested
I 2015 modtog Museumshaven Københavns Kommunes Bygningspræmiering, og prisen blev blandt andet motiveret med:

”Det er ikke kun museumsgæsterne, der har fået en ny og let tilgængelig indgang til kunstens verden. Alle byens brugere, har fået et grønt byrum, hvor de kan mødes. Haven spiller godt sammen med den nye trappe og museet. Den indbyder til, at man bruger pladsen, aktiverer rummet og får folk ind i huset.” 

Derudover fremhævede kommunen havens integration med Østre Anlæg: 

"Museumshaven er tænkt sammen med Østre Anlæg, så man oplever det som ét stort, sammenhængende offentligt rum, og den trækker nogle af Østre Anlægs kvaliteter med hele vejen rundt om museet."

LÆS OGSÅ: Sangberg søger praktikanter efterår '19  

Læs mere om Museumshaven på Sangbergs hjemmeside

Projektet er realiseret i samarbejde mellem Sangberg, POLYFORM, WERK, Karres En Brands, Oluf Jørgensen Ingeniører, Via Trafik og Svava Riesto.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Billeder & videoer

Museumshaven ved Statens Museum for KunstMuseumshaven ved Statens Museum for KunstMuseumshaven ved Statens Museum for Kunst

Send til en kollega

0.062