23948sdkhjf

Tabt arbejdstid: En ulempe eller en nødvendighed?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Guide2know ApS

Opkvalificering af medarbejdere er en vigtig del af implementeringen af FSIII - der er både økonomiske konsekvenser og særligt fylder det meget hos medarbejderne, fordi FSIII medfører en forandring i deres daglige arbejde.

Med udgangspunkt i KL's evalueringsrapport om implementering af FSIII fokuserer vores fagkonsulent, Flemming Nielsen, på netop de økonomiske konsekvenser af at opkvalificere medarbejderne.

Når medarbejdere bliver taget ud af driften for at opkvalficere dem, er det en selvfølge, at det skaber en stor omkostning.

I punktet "Prioritering af omkostninger" skriver KL: "[...] den største omkostning til opkvalificering er den tid, som medarbejderne tages ud af driften. Hvis man omregner medarbejderes tabte arbejdstid til en omkostning, vil dette ofte udgøre ca. 80% af de totale undervisningsomkostninger." (FSIII business case-opfølgning s. 19)

Tabt arbejdstid udgør altså 80% af omkostningerne til opkvalificering. Derfor giver det mening at investere mere i undervisningen, så kvaliteten tilsvarer de økonomiske konsekvenser ved tabt arbejdstid. 

LÆS OGSÅ: Har din organisation heller ikke råd til kompetenceudvikling?

Brug blended learning som led i opkvalificering

I videoen til højre giver Flemming et bud på, hvordan kombinationen af digital læring og tilstedeværelsesundervisning kan skabe en væsentlig forbedring af læringseffektien.

Vi tænker digital undervisning ind i en kombination med dialog-baserede læringssituationer. Det giver blandt andet mulighed for repetition og udgør samtidig et opslagsværk efter selve læringforløbet.

LÆS OGSÅ: Læring og elefanter - hvad har de til fælles?

Hvis du er interesseret i at høre mere om hvordan digital læring bl.a. kan bruges som kompetenceudvikling eller opkvalificering af medarbejdere, så tøv ikke med at kontakte os. Du finder vores kontaktoplysninger på vores hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Guide2know ApS

Kongevej 73
6400 Sønderborg
Danmark
Guide2know ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.082