23948sdkhjf

Flittig dreng med talemaskine modtager fornemt legat

| Medlemsnyhed | Indrykket af Welfare Tech

I april modtog 15-årige Thor H.C. Andersen legatet, som gives til en flittig dreng eller pige i Odense. Det er første gang en person med talemaskine modtager legatet.

Thor Flindt Nielsen fra Odense er 15 år og lider af cerebral parese og epilepsi. Thor sidder i kørestol og har altid haft sprogvanskeligheder. Med sin talemaskine kan den unge mand nemmere kommunikere med omverdenen – og give udtryk for sine tanker og følelser.

Før Thor fik sin talemaskine, kommunikerede Thor bl.a. med tegn, men han havde også prøvet mange andre kommunikationsløsninger. Med MinSpeak® har Thors udvikling rykket sig, naturligvis med støtte fra familien, skolen og sproglæreren på Nørrebjergskolen i Odense. For en dreng med meget på hjerte har det været en enorm hjælp at kunne udtrykke sig verbalt via netop dette sprogsystem.

Det var Thors skole, der indstillede ham til at modtage legatet, der går til en flittig dreng eller pige i Odense Kommune. 

Anne-Marie Brummerstedt, partner i AB Handic Help ApS, som har deltaget i udviklingen af sprogsystemet Minspeak®, er meget stolt på Thors vegne:

- Minspeak er et helt specielt sprogsystem, som bruger få symboler, der kombineres til mange ord og sætninger. Hvert symbol aflæses ud fra den kontekst det opstår i. Dvs. et æble handler om mad i en sammenhæng, men det indgår også i dannelsen af udsagnsordet ’spise’ og tillægsordet ”sur”, udtaler Anne-Marie Brummerstedt, og fortsætter:

- Med Minspeak får brugeren en stemme - et rigtigt sprog, hvor de fleste andre alternative sprog kræver, at lytteren kan noget særligt, som fx tegn-til-tale. Thor kan tale med alle med Minspeak.

Om AB Handic Help
AB Handic Help ApS er en mindre familievirksomhed, som har mere end 30 års erfaring indenfor specialområdet. AB Handic Help ApS sælger produkter via www.handicstore.dk, der hjælper og øger livskvaliteten og selvstændigheden for mennesker med særlige behov.

Læs mere i denne artikel på www.welfaretech.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Welfare Tech

Forskerparken 10H
5230 Odense M
Danmark
Welfare Tech

Send til en kollega

0.088