23948sdkhjf

Nye familieboliger på Falkevej

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

I Københavns Nordvest-kvarter har Sangberg designet 18 familieboliger for Calum A/S.

På hjørnet af Falkevej og Nordre Fasanvej i København har HP Byg for Calum A/S opført 18 nye familieboliger med privat parkeringskælder. Lejeboligerne er designet af Sangberg og afslutter en boligkarré i et fortættet, urbant område, der er kendetegnet ved mange forskellige bygningstyper.

Samspil med omgivelserne
Området omkring Falkevej er kendetegnet ved en særlig blanding af forskellige bygningstyper, skalaspring og funktioner. Lokalområdet er præget af dets industrielle fortid med mange mindre bygninger, der tidligere husede småindustri, samt boligkarréer, der var arbejdernes boliger. De nye boliger tager udgangspunkt i denne kulturarv, der genfortolkes i et nutidigt og enkelt byggeri.

De 18 lejeboliger er opført i en vinkelformet bygning, der består af en 4-etagers længe ud mod Falkevej, samt en 3-etagers længe ud mod Nordre Fasanvej. Bygningen er opført i lyse, gyldne teglsten med en base i mørk tegl og en Penthouse-etage under et nyfortolket sort mansardtag. Bygningen afspejler de omkringliggende facaders opdeling i base, krop og tag, så nybyggeriet udtryksmæsigt tilpasser sig til de omkringliggende boligbyggerier.

De store vinduespartier er en reference til de tidligere industrielle funktioner og sikrer maksimalt lysindfald i alle lejlighederne, hvilket i samspil med planløsningerne resulterer i gennemlyste lejligheder med regulære rum.

Fleksible boliger og naturlige mødesteder
Boligerne er velegnede som familieboliger, men også som dele-boliger, hvis det er lejernes behov. Denne fleksibilitet er med til at fremtidssikre bygningen og gør den robust og tilpasningsvenlig i forhold til eventuelle ændringer på boligmarkedet. På indersiden vender boligerne ud mod et fælles afskærmet gårdmiljø, mens der ud mod Nordre Fasanvej er opført en fælles tagterrasse på tredje sal. Både gårdrummet og tagterrassen er tænkt som naturlige mødesteder, der er med til at skabe et uformelt fællesskab blandt beboerne.

LÆS OGSÅ: Seniorbofællesskab bliver fsb’s første træbyggeri

Optimerede boliger
Marie-Louise Rooijackers Mejlholm er associeret partner hos Sangberg og projektleder på Falkevej-projektet. Hun forklarer, hvordan det i høj grad handler om omhyggelighed, når man designer boliger i et eksisterende, varieret område som Nordvest.

”Der er et interessant potentiale i at arbejde med et infill som nybyggeriet på Falkevej. Vi har optimeret boligerne, så beboerne får den bedst tænkelige bo-kvalitet, ligesom vi har tilpasset projektet til omgivelserne. Området omkring Falkevej og Nordre Fasanvej er meget heterogent, så vores strategi har været at skabe et afdæmpet projekt med gode, gennemlyste boliger, hvor der både inde og ude er draget omhu for projektet ved hjælp af enkle virkemidler.”

LÆS OGSÅ: Skovkvarteret: 12.000 m2 boliger står færdige i Ørestad Syd 

Kvalitet i hverdagen
Calums adm. direktør, Jakob Axel Nielsen, fremhæver, at Falkevej-boligerne er vigtige for området: 

”Mange lejelejligheder på Nørrebro er små, slidte og kræver masser af vedligeholdelse. Men får vi flere lejligheder som disse, tilfører det kommende lejere meget mere kvalitet i hverdagen. En anden effekt er, at det tiltrækker nye, ressourcestærke beboere til Nørrebro,” siger Jakob Axel Nielsen.

Boligerne på Falkevej ligger få hundrede meter fra Nørrebro Station, den kommende Metrostation og tæt på Nørrebro Centeret og Nørrebrogades mange andre tilbud og indkøbsmuligheder. Beboerne er flyttet ind hen over sommeren.   

FAKTA – 18 lejeboliger på Falkevej
Bygherre: HP Byg A/S
Investor: Calum A/S
Arkitekt: Sangberg
Ingeniør: Svend Poulsen A/S
Areal: 1..765 m2
Afsluttet: 2019
Foto: Sangberg/Henriette van Deurs.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Billeder & videoer

HP Byg har opført 18 familieboliger for Calum A/S. Sangberg er arkitektrådgiver.

Send til en kollega

0.107