23948sdkhjf

Magtanvendelse i omsorgsarbejdet skal begrænses til det absolut nødvendige

| Medlemsnyhed | Indrykket af Guide2know ApS

Det er nærmest uundgåeligt, at der indimellem vil opstå situationer, hvor der er brug for at anvende magt i omsorgsarbejdet. Det er derfor alfa-omega, at medarbejderne er ajour med den gældende lovgivning.

Magtanvendelse eller tvang i plejen er den yderste konsekvens, og derfor må der ikke være uklare regler for brugen af magt eller forståelsen af samme. 

I det daglige omsorgsarbejde med mennesker, som har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, vil der nærmest uundgåeligt opstå episoder, hvor borgerens selvbestemmelsesret i sidste ende kan betyde, at de udsætter sig selv, andre beboere eller personalet for fare.

Vi har produceret et e-learning-modul i samarbejde med Gyldendal Uddannelse, som kommer omkring de basale områder i magtanvendelse. Modulet er målrettet medarbejdere, der arbejder med omsorg for borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne på voksen- og ældreområdet.

Læs også artiklen om hvordan du får større chancer for at gøre e-learning til en succes

Fokus øges, og organisationen opnår en fælles referenceramme på området. Samtidig bliver det nemmere at klæde ferieafløsere og vikarer på, og de bliver dermed hurtigere klar til at gå ombord i deres opgaver.

I videoen til højre kan du se et lille uddrag fra e-learning kurset om akut fastholdelse og en efterfølgende øvelse, som er med til at sikre forståelsen af formidlingerne. 

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan digital læring bl.a. kan bruges som kompetenceudvikling eller opkvalificering af medarbejdere, så tøv ikke med at kontakte os. Vi står klar til at sparre med dig om jeres specifikke behov.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Guide2know ApS

Kongevej 73
6400 Sønderborg
Danmark
Guide2know ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.173