23948sdkhjf

Tænk cirkulært og kom i gang med støttemidler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Welfare Tech

Er jeres virksomhed fremtidssikret og en del af den cirkulære økonomi? En ny støttemulighed er åben for virksomheder, der ønsker at udvikle deres virksomhed gennem cirkulære tiltag. Tænk Cirkulært er med til at uddele støttemidlerne.

Fremtidens velfærdssektor skal være bæredygtig og mere cirkulær. Det betyder bl.a. mindre materialebrug og -spild. Welfare Techs nye medlem Tænk Cirkulært er klar til at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at tilpasse deres virksomheder og løsninger til en cirkulær økonomisk fremtid. Ditte Veise, projektudvikler hos Tænk Cirkulært, der hører under Vejle Kommune fortæller:

- Der er mange dygtige virksomheder, som producerer uden spild i deres interne processer og som sådan er meget ressourceeffektive. Men cirkulære løsninger handler om materiale- og ressourcespild totalt set. Det vil sige, om materialer ender som affald på den ene eller andet måde, og om vi får nok værdi ud af produkterne, forklarer Ditte Veise og fortsætter:

- Der kan være mange måder at arbejde med det på – gennem de materialer vi bruger, måden produkter designes og sælges på osv. Og teknologi spiller en afgørende rolle i at få en smartere håndtering af materialer og ressourcer. For den enkelte virksomhed gælder det først og fremmest om at være future fit – at være parat til fremtiden, for den grønne tanke bliver et stadig vigtigere konkurrenceparameter, forklarer Ditte Veise.

Søg penge til cirkulær udvikling

Tænk Cirkulært hjælper virksomheder med at komme fra tanken om cirkulær økonomi til handling gennem design, teknologi og partnerskaber. Tænk Cirkulært er et projektteam, der holder til i Resilience House i Vejle. De tilbyder videndeling og inspiration og faciliterer økonomisk støtte til organisationer og virksomheder, der vil arbejde med fremtidsparathed og cirkulær økonomi.

Det kan være selve produktionen af et produkt, der udvikles. Det kan være medarbejdernes kompetencer, der forbedres eller en omlægning af distributionen. Mulighederne er mange, og teamet bag Tænk Cirkulært vil medvirke til at gøre projektmidlerne bedre tilgængelige for Welfare Techs medlemmer.

- Vi har en række forskellige støtteprogrammer. Eksempelvis de helt korte forløb, hvor vi pudser en ide af og gør den klar til videre cirkulær udvikling. Det er en oplagt mulighed for en lille virksomhed, der ønsker at være med fremme, men som har brug for en afklaring, inden de lægger yderligere ressourcer i et produkt, fortæller Ditte Veise.

En anden mulighed er et udviklingsforløb på op til ni måneder, hvor etablerede virksomheder eksempelvis kan udforske mulighederne for at implementere cirkulær økonomi i deres eksisterende løsning eller på et nyt markedsområde. Her er teknologien helt i centrum, da kravet til løsningen er, at den skal være drevet af teknologiske komponenter, for eksempel digitalt.

Mere cirkulær økonomi i velfærden

Ditte Veise fortæller, at Tænk Cirkulært hele tiden arbejder med nye variationer af deres programmer, hvor interesserede virksomheder kan søge støtte. Derfor skal små og mellemstore virksomheder endelig kontakte projektteamet, selvom deres løsninger ikke i første omgang passer ind i et af de åbne programmer.

Tænk Cirkulært ser frem til at være med til at sætte endnu mere fokus på cirkulær økonomi på pleje- og sundhedsområdet.  

- Vi ser heldigvis en stor interesse for bæredygtighed i velfærdssektoren. Derfor glæder vi os til at få kontakt med Welfare Techs medlemmer og høre, hvordan vi kan styrke den cirkulære tankegang i teknologien på området, siger Ditte Veise på vegne af Tænk Cirkulært. 

Støttemuligheder for virksomheder med max 250 ansatte

  • Der kan søges om et tre- eller ni-måneders individuelt forløb, som indeholder design- og konsulentbistand, 15.000-60.000 euro kontant til teknologi samt rådgivning om yderligere finansiering.
  • Virksomheder kan få støtte til at udvikle en cirkulær økonomisk forretningsplan. Projektdeltageren samarbejder med specialiserede konsulenter og får refunderet op til 100.000 kr. Der er også mulighed for støtte til implementering efterfølgende.
  • Tænk Cirkulært kan byde ind med erfaring og aktiv medudvikling af erhvervsrettede indsatser.

 

Programmerne er finansieret af EU Horizon 2020 og EU’s Regionalfondsmidler.

Læs mere om mulighederne for støtte på tænkcirkulært.dk.

 

Tænk Cirkulært og Vejle Kommune er medlemmer af Welfare Tech.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Welfare Tech

Forskerparken 10H
5230 Odense M
Danmark
Welfare Tech

Send til en kollega

0.094