23948sdkhjf

Nyt strukturværktøj øger tryghed og forudsigelighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Welfare Tech

Struktur i hverdagen øger livskvaliteten for mennesker med funktionsnedsættelse. Nu lanceres en ny app, som med et greb i lommen hjælper med at holde styr på opgaver og aftaler.

Mange mennesker med funktionsnedsættelse har brug for hjælp til at strukturere deres daglige rutiner og gøremål. Alligevel er det kun en meget lille del af de ca. 65.000 borgere, der er visiteret til social- og handicapområdet, som har et strukturværktøj til opgavestyring til rådighed. Det vil IBG lave om på, og har netop introduceret et nyt opgave- og kalenderstyringsmodul til deres eksisterende kommunikationsløsning, IBG.
 
- Vores brugere - både borgere og medarbejdere - på social- og handicapområdet har længe efterspurgt et strukturredskab. Mange borgere har svært ved at overskue hverdagen og har brug for hjælp til at strukturere daglige rutiner og gøremål. Med IBG Planner får de nu en digital hjælper i lommen, som de kan have med overalt, siger Jeppe Slot Stauning, daglig leder hos IBG ProReact.
 
Enklere arbejdsgange og bedre støtte
IBGs opgave- og kalenderstyring hedder IBG Planner og er skræddersyet til borgere og medarbejdere på social- og handicapområdet. Med Planner kan borgere og medarbejdere oprette personlige opgaver og aftaler direkte i borgerens personlige IBG app, og borgeren kan afkrydse de opgaver, der er udført. Det skaber struktur og forudsigelighed i hverdagen og styrker borgernes selvhjulpenhed. Planner giver også borgere og medarbejdere et samlet overblik over borgerens dag.
 
- Personalet får et samlet overblik over beboernes opgaver. Det er noget, vi altid har savnet. Det gør, at vi bedre kan støtte borgerne og sikre dem en tryg og forudsigelig hverdag, siger Lars Bo Petersen, Center for Socialpædagogik, som har deltaget i udviklingen af IBG Planner.

Det samlede overblik giver enklere arbejdsgange uden dobbeltarbejde. Dermed går effektivitet og kvalitet hånd i hånd i det pædagogiske arbejde.
 
Alt samlet i én app
Kommunikationsplatformen IBG anvendes i dag i mere end 25 kommuner på en lang række bosteder og aktivitetstilbud, hvor der er behov for overblik over hverdagens aktiviteter, tilbud og opgaver. IBG Planner tilgås via IBG app’en, så både borgere og personale kender app’ens brugerflade. Med integrationen af Planner får borgerne både informationer om det fællesskab, de er en del af, og et samlet overblik over den daglige struktur samt dagens aftaler og opgaver.
 
- Vi skønner, at mere end halvdelen af de mennesker, der er visiteret indenfor social- og handicapområdet, vil have gavn af et strukturredskab i hverdagen, siger Jeppe Slot Stauning.
 
IBG Planner er udviklet af IBG ProReact i samarbejde med en række bo- og aktivitetstilbud.
 
Om IBG
IBG Planner er en del af IBG, der er en digital kommunikationsplatform udviklet til sociale tilbud, plejecentre og aktivitetscentre for mennesker med behov for brugervenlige, sociale it-løsninger. IBG giver overblik over hverdagens aktiviteter, tilbud og opgaver og tilgås fra store, interaktive informationsskærme samt i IBG app’en for individuel information. IBG  består af en række moduler til kommunikation og planlægning - fx tjenesteplan, madplan, nyheder, ressourcebooking, møder og fotogalleri. Platformen er enkel, letforståelig, hurtig at implementere og giver værdi for både borger og personale.
 
Se mere på www.ibg.social
 
IBG ProReacter medlem af Welfare Tech.
 
Billede: IBG ProReact.
 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Welfare Tech

Forskerparken 10H
5230 Odense M
Danmark
Welfare Tech

Send til en kollega

0.141