23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

Alle kender stregkoder fra butikker, hvor de scannes i kassen. Men stregkoden er egentlig kun en repræsentation af et tal, nemlig det 13-cifrede GTIN-varenummer, der identificerer produktet unikt i hele verden.

Men er det alt, hvad GTIN’et bruges til? Hvorfor er det nu så vigtigt?

Udover at bo i stregkoder, bruges jeres GTINs mange steder i den digitale verden, sikkert flere end du tror.

Internt i virksomheder findes GTIN i fx produktions- og økonomistyringssystemer, og ser man uden for virksomheden, eksploderer brugen nærmest:

De store ehandels-markedspladser eBay, Amazon og Google Shopping kræver, at produkter listes med et GTIN. I hjemlige online-fødevarebutikker, som fx Nemlig.com, er GTIN også integreret. På prissammenlignings-søgemaskiner som fx Pricerunner, kan kommende kunder også slå jeres GTIN op og finde jeres produkter. Derudover kommer brug i diverse offentlige systemer, bl.a. indkøbskataloger.

Men hvor kommer data fra?

Det, som alle disse brugsscenarier har tilfælles, er, at GTIN’et er den unikke identifikation og ”nøgle”, der gør, at man kan linke til produktinformationer og stamdata. Hvis der ikke er styr på GTINs, kan man komme ud for, at ens produkter bliver fremfundet med forkerte oplysninger. Eller slet ikke bliver fundet af den potentielle kunde. Har I fx prøvet at google et af jeres varenumre og set, hvad der kommer frem? Det kan bl.a. være produktinformationer der er uploaded af en forbruger. Derfor opfordrer vi alle til at tage et sundhedstjek på deres produktidentifikation – og GS1 hjælper gerne.

Vil du vide mere om GTIN?

Du skal bruge et GTIN-varenummer til at skabe en GS1-stregkode - den du kender fra bl.a. produkter i supermakedet. Det mest anvendte GTIN er GTIN-13.

Køb GTINs i vores webshop eller læs mere om GTIN her.


GS1 Denmark
Vesterbrogade 149
1620 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10629845
P nummer: 1000109004

Kontaktperson

MA
Malene Andersen
man@gs1.dk

Send til en kollega

0.047