23948sdkhjf

Generationernes Hus på Aarhus Ø

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jørgen Friis Poulsen a/s

Danmarks største projekt til flere generationer toner frem på Aarhus Ø

Generationernes Hus på Aarhus Ø toner frem og JFP a/s har som totalentreprenør mere end 80 mand igang på det store byggeri. Alt fra facader, til gipsvægge, installationer og elevatorer arbejdes der på, og prøveboliger til unge, familier, ældre og handicappede er snart klar.

Forskellige facader giver liv

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er bygherre på Generationernes Hus og byggeriet udvikler sig planmæssigt. Det er Danmarks største og mest ambitiøse projekt til flere generationer og består af 8 bygninger i forskellige højder med forskellige facader. Der arbejdes i beton, naturskifer og tegl på facaderne, og det giver hver bygning sin egen identitet. De grønne tage og tagterrasser i forskellige højder giver et spændende udtryk og spil i byggeriet, og bidrager samtidig til det sunde byggeri.

Prøveboliger til alle typer af beboere

Der er ved at blive lagt sidste hånd på prøveboligerne til unge, familier, ældre og handicappede, og de har alle særlige kendetegn. Ungeboligerne findes i tre størrelser fra 21 – 28 m², familieboligerne findes i størrelser fra 60 – 80 m² og nogle i to etager, ældreboligerne er to-væreleslejligheder i størrelser fra 43 – 64 m² og handicapboligerne har alle loftslifte, så beboerne kan hejses fra stue til badeværelse uden manuelle løft. Boligerne ligger blandet imellem hinanden, så mangfoldigheden styrkes og venskaber på tværs af alder og livsformer kan opstå. 

Et levende hus

Der er stor aktivitet på byggepladsen. Facadebeklædningen er 75% færdigmonteret og inde i bygningerne er elevatorer i fuld gang med at blive monteret. De første to er klar og afløser hejse på byggepladsen. Indvendige vægge er i gang med at blive monteret herunder i stueetagen, hvor både produktionskøkken, multisal og sundheds- og institutionslokaler ligger. Malerarbejdet pågår på de øverste etager og bevæger sig ned igennem huset. Installationsfagene er i gang med installationer, og systemlofter sættes op.

Generationernes Hus – en imponerende idé

Generationernes Hus skal rumme 100 ældreboliger, 100 plejeboliger, 40 familieboliger, 40 ungdomsboliger, 24 boliger til voksne med handicap og en daginstitution til 150 børn og skal stå klar i 3. kvartal 2020.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jørgen Friis Poulsen a/s

Mads Eg Damgaards Vej 50
7400 Herning
Danmark
Jørgen Friis Poulsen a/s

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078