23948sdkhjf

Velfærdsteknologi - Design og funktion skal gå hånd i hånd

| Medlemsnyhed | Indrykket af Winncare Nordic ApS

Velfærdsteknologi er designet til at hjælpe brugere og plejepersonale med at få større bevægelighed og løse dagligdagens arbejdsopgaver. Ud over funktionen har man hos Winncare Nordic også fokus på et venligt og mindre institutionspræget design.

Loftlifte er med til at gøre dagligdagen nemmere for beboere og plejepersonale på landets plejehjem. Derfor er de også et almindeligt syn på institutioner landet over. Hjælpemiddelproducenten Winncare Nordic har valgt at gøre op med de gængse loftlifte ved at gøre designet mindre hospitalspræget.

“Vi leverer løsninger til hospitaler, plejehjem og hele den offentlige sektor, herunder lifte, skinnesystemer og et komplet sejlprogram til forflytning samt hygiejnestole og senge, madrasser og puder. Herudover kan vi også tilbyde et vægtaflastningssystem til støtte for tidlig mobilisering og genoptræning. Der­for ved vi, at designet af vores udstyr spiller en stor rolle, ikke mindst i private hjem og på plejehjem, hvor man sjældent ønsker et helt så hospitalspræget udtryk. Hvilket er en af årsagerne til vores Luna loftlift har et langt mere venligt design, der er mere hjemligt,” si­ger Lise Krogager, Marketing og produktchef, Winncare Nordic.

Luna loftliften har et rundt design, der også er valgt for at gøre rengøringen af liften nem­mere. Samtidig er der i udformningen af åget lagt vægt på at sikre den bedst mulige kom­fort for brugeren.

“Vi har løbende lavet flere forbedringer af loftliftsystemet, både med hensyn til den fysiske udformning, men også i forhold til be­tjeningen, der er altafgørende for en god pleje. Vi har samlet alle funktioner i fjernbetjenin­gen, så f.eks. nødstop og elektrisk nødfir betje­nes fra håndbetjeninger og ikke via f.eks. er en snor, man skal op og have fat i. Alle funktioner er lige ved hånden” siger Lise Krogager.

Et fleksibelt og stærkt system

Der er i designet af Luna loftliften lagt vægt på et robust systemdesign, hvor selve liften kører på batterier, der oplades via håndbetjeningen i en ladestation for enden af skinnen. Det er med til at holde omkostningerne ved systemet nede, og er en kendt og velafprøvet løsning. Til tungere opgaver er systemet de­signet til at kunne sammenkobles, så man kan håndtere f.eks. bariatriske patienter.

“Vi har lavet et fleksibelt systemdesign, hvor man kan sammenkoble to Luna-enheder på samme skinne og derved få en løftekapaci­tet på 400 kg. Det har vi f.eks. leveret til AUH i Skejby, hvor de har behov for at kunne løfte patienter på op til 400 kg.,” siger Lise Krogager.

Luna-systemet kan også kombineres med en Mover, som er en ekstra motor koblet på skinnesystemet. Herved kan brugeren selv betje­ne liften og derved blive mere selvhjulpen. Det giver frihed og sikker­hed i dagligdagen.

“Vi har gjort det let at betjene Luna loftliften, og vi har tænkt både på plejen og borgeren i udformningen af betjeningen. Desuden har vi udviklet et elektrisk 3-punktsåg til loftliften, som giver mulighed for justeringer midt i et løft. Patienten kan forflyttes fra liggende po­sition i sengen og direkte over og sidde i en kørestol, ved at løftebøjlen justeres ind under forflytningen.,” siger Lise Krogager.

Om Winncare Nordic

Winncare Nordic er specialiserede i at fremstille og levere velfærdsteknologiske løsninger til hospi­taler, ældrepleje, institutioner og rehabilitering.

Winncare tilbyder alt fra loftlift-systemer og skin­ner, gulvlifte og hygiejneløsninger til plejesenge, madrasser og puder.

Winncare har også udviklet vægtaflastnings­systemet ErgoTrainer, der bidrager til en hurtig mobilisering og rehabilitering og som flere og flere genoptræningsklinikker, fysioterapier og fitnes­scentre har fået øjnene op for.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Winncare Nordic ApS

Tårnborgvej 12C
4220 Korsør
Danmark
Winncare Nordic ApS

Send til en kollega

0.065