23948sdkhjf

Danmark nok største brandjalousi kommer fra Alux

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alux A/S

Alux har i samarbejde med 5E Byg leveret nok Danmarks største brandjalousi til det nye sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Brandjalousiet har en vægt på 1,6 tons og en størrelse på godt 6 x 9 meter - noget som kan lægge op til en række udfordringer.

Jesper Kidholm Lund fra vores mangeårige samarbejdspartner 5E Byg kontaktede Alux tilbage i 2018 med henblik på at adskille det eksisterende sygehus fra den nye bygningsdel.
Vi blev valgt som leverandør på baggrund af vores store ekspertise med lignende opgaver og 5E Bygs gode erfaringer fra tidligere projekter, der har levet op til både kvalitet og service.

Et brandjalousi i den størrelsesorden kræver en del forarbejde. I forbindelse med monteringen skulle Alux først og fremmest rådføre sig med Cowi angående beregning af vægten på gulvet, da det krævede to lifte og en truck – en samlet vægt på ca. 10 tons – at hejse så stort et jalousi op. Da det var noget i overkanten måtte vi gøre det, vi er bedst til og udvikle en special løsning for at få jalousiet monteret. Med 4 taljer og en nøjagtig beregnet udtræksværdi kunne vi hejse jalousiet op og dreje det rundt i position mellem de 2 stålsøjler, hvorpå det kunne monteres af vores egne uddannede montører.

Jalousiet benyttes kun i tilfælde af brand og er således tilkoblet et ABA-anlæg, som sørger for at køre jalousiet ned.

Se mere på https://alux.dk/brandsikring/cases/brandjalousi-aabenraa-sygehus/


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alux A/S

Holmbladsvej 4-6
8600 Silkeborg
Danmark
Alux A/S

Billeder & videoer

Alux brandjalousi på Aabenraa SygehusAlux brandjalousi på Aabenraa Sygehus

Send til en kollega

0.065