23948sdkhjf

Derfor er god søvn en kilde til sundhed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Søvn er gratis og bivirkningsmedicin, der holder os sunde og friske i hovedet. Alligevel sover mange for lidt, og søvnløshed er et presserende problem hos danskerne.

Søvnløshed kan skyldes mange faktorer, og en af de mere simple årsager til søvnløshed er en dårlig seng. Søvn er imidlertid utrolig vigtig for kroppens sundhed og for vores humør, og derfor er en god seng altid en fordelagtig investering, så du kan opnå bedre nætter.

Når du sover, lader kroppen op
Det er væsentligt at forstå dé ting, der sker i kroppen, når vi sover, hvis vi skal motiveres til at ændre vores sovevaner. Det gælder for eksempelvis for dem, der ikke lider af søvnløshed, men som hellere vil sidde oppe det meste af natten og arbejde. I de vågne timer arbejder vores krop på højtryk, men når vi sover nedsættes vores energiniveau så kroppens celler kan restituere og forbedre dé skader, kroppen får i de vågne timer. Søvn styrker også vores immunforsvar og gør os således mere modstandsdygtige overfor sygdomme. Søvnmangel kan også føre til stress, som ikke blot er en fysisk belastning men også en psykisk belastning, der kan påvirke flere dele af vores liv, som for eksempelvis familie- og arbejdslivet.

Dit humør afhænger af søvn
Søvn og humør hænger uløseligt sammen, og de fleste kender nok også til følelsen af at være sur og tvær, hvis man er træt. Humøret afhænger dog af en søvn der er kvalitativ frem for kvantitativ, og afbrudt søvn er noget, som virkeligt kan sætte en dæmper for det gode humør. Det er derfor vigtigt at skabe de bedste betingelser for den gode søvn, så man ikke vågner flere gange om natten. For nogle gælder det, at man skal undgå at drikke vand i timerne op til sengetid, så man ikke skal op og tisse flere gange i løbet af natten. For de fleste er et mørkt og køligt lokale og en god søvn vejen til gode nætter.

Vælg seng efter behov
En god seng er en smagssag og afhænger af individuelle behov. Har du for eksempelvis rygproblemer, kan det være en fordel at gå efter en seng med en madras, der former sig efter din krop. Er du ældre, kan en høj seng være en måde at skåne din krop på, når du går i og ud af din seng. Er du høj, er det en fordel at gå efter en seng, der er længere end gennemsnittet, så du ikke skal ‘krølle dig sammen’, når du sover.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.096