23948sdkhjf

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

For at gøre det så enkelt som muligt at sikre en effektiv rengøring har Altro, der står bag 2 ud af 3 danske sikkerhedsgulve, netop gjort en opgraderet rengøringsguide tilgængelig online.

Der er god grund til at prioritere rengøring og sikre et højt hygiejneniveau på arbejdspladsen, så man mindsker risikoen for infektioner. Tal fra MedHelp viser fx, at 56,8 procent af korttidssygemeldingerne i Danmark forårsages af infektioner, og Dansk Arbejdsgiverforening har beregnet, at korttidssygefravær hvert år koster virksomhederne omkring 19 mia. kr.    

FIK DU LÆST: Er dit gulv en faldulykke, der bare venter på at ske?

- Gode rengøringsvaner er dog ikke kun med til at løfte hygiejneniveauet og dermed reducere risikoen for sygefravær. Rengøringen påvirker også sikkerheden, når man dagligt færdes på gulvene, ligesom hyppigheden og effektiviteten af rengøringen har indflydelse på det indtryk, som kunder og gæster får af virksomhedens lokaler.

Det fortæller Michael Persson, der er nordisk salgschef hos gulv-og vægproducenten Altro, som leverer 2 ud af 3 danske sikkerhedsgulve til blandt andet kommercielle køkkener samt pleje- og sundhedssektoren.

Effektiv rengøring er enkelt at opnå

Hos Altro er effektive rengøringsmuligheder et fokuspunkt, både når det gælder produktudvikling og den daglige kundesupport. Og senest har virksomheden for nylig gjort en opgraderet rengøringsguide tilgængelig online.

Dermed kan man nu nemt finde information om velafprøvede løsninger på de typiske udfordringer, der kan gøre sig gældende, uanset hvilket lokale der er tale om – lige fra badeværelser til storkøkkener. Michael Persson uddyber: 

- Den gode nyhed er, at effektiv rengøring er enkelt at opnå. Men det afhænger af den tid, der er til rådighed, det udstyr og de rengøringsmidler som rengøringsfolkene kan bruge, samt størrelsen af de områder de rengør.

- Vejledningen giver også information om, hvordan man tackler forskellige forurenende stoffer, hvilke fordele forskellige rengøringsmidler giver, samt hvilke situationer de forskellige rengøringsmetoder egner sig bedst til. På den måde kan vejledningen være med til at mindske spild af tid og ressourcer.

LÆS OGSÅ: Kan infektionsrisici bygges væk?

Forkert rengøring skaber flere problemer, end den løser

En af de typiske udfordringer, som Altro ofte bliver kontaktet om, er ophobning af rengøringsmidler på gulvet, så det misfarves. Årsagen er typisk, at der ikke skylles ordentligt efter med vand, eller at rengøringsmidlet ikke fortyndes korrekt.

Men dermed risikerer man, at der efterlades en ’film’ af ophobet rengøringsmiddel på gulvet, som både kan reducere skridsikkerheden og tiltrække forureninger, som så igen kan skabe grobund for vækst af mikroorganismer.

- Og det er jo det stik modsatte af, hvad man ønsker at opnå. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at rengøringen sker på den rigtige måde, så den ikke skaber flere problemer, end den løser, slutter Michael Persson af. 

Se rengøringsguiden her: https://www.altro.dk/Rengoring

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

Altro Nordic AB
Box 9055
Flintyxegatan 4
200 39 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Send til en kollega

2.078