23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Forebyg skimmelsvamp med den rette luftfugtighed

Høj luftfugtighed er faktisk ikke lig med skimmelsvamp. Det er derfor også en udbredt misforståelse, at et rum skal være så tørt som muligt, for at undgå skimmel.

Hvordan kan du forebygge dannelsen af skimmelsvamp?

Skimmelsvamp dannes blandt andet i forbindelse med en kuldebro, oftest i og omkring vinduespartier, hvor temperaturforskellen mellem det indvendige og udvendige miljø skaber kondens.
Skimmelsvamp dannes når luftfugtigheden er over 80%, så derfor behøver et rum ikke være så tørt som muligt for at undgå det.

Har du skimmelsvamp?

Hvis du allerede har skimmelsvamp og tænker at opvarmning af rummet for at tørre det er løsning så vent lige et ekstra øjeblik. Hvis luften i et rum er meget tørt, omkring 20-30% RH, så vil mange skimmelsvampe prøve at overleve ved at øge produktionen af sporer.
Den tørre luft gør det derefter muligt for sporerne at hvirvle rundt i luften i længere tid og øge risikoen for at trænge ind i vores luftveje og give helbredsproblemer som astma og allergi.

Du kan se en kort video her på siden omkring myten om at lav luftfugtighed reducerer skimmel.

Der kræves professionel hjælp til fjernelse af skimmelsvamp, men du kan komme den i forkøbet ved at bibeholde en luftfugtighed i rummet på 40-60%. 

Bliv klogere på, hvordan du forebygger skimmelsvamp med korrekt luftfugtighed.

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.047