23948sdkhjf

Pas godt på dine tænder – de skal holde hele livet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Langt de fleste af os går til lægen regelmæssigt – typisk når vi føler os syge. Vi ved godt, hvor vigtigt det er at have et godt helbred, og at det er vigtigt at opdage eventuelle sygdomme tidligt.

Til gengæld er der mange af os danskere, der glemmer at få efterset tænderne med jævne mellemrum, og det er mindst lige så vigtigt.

Når mælketænderne er faldet ud, og vores voksne tænder er vokset ud, får vi nemlig ikke flere sæt tænder, og det gælder derfor om at passe godt på dem, vi har. Ellers kan det i hvert fald hurtigt komme til at blive dyrt.

Her i denne artikel kan du læse om, hvorfor det godt kan betale sig at gå til et regelmæssigt tandeftersyn hos tandlægen, og hvordan du finder en god tandlæge nær dig.

Derfor er det regelmæssige eftersyn hos tandlægen vigtigt
Netop fordi det kan blive dyrt at få erstattet en eller flere tænder med et implantat, kan det i længden godt betale sig at tage forbi tandlægen for at få foretaget et regelmæssigt tandeftersyn. Det er tandlægen, der vurderer, hvor ofte du har behov for at få foretaget det regelmæssige eftersyn.

For nogle er det hvert halve år, mens det for andre er tilpas med en enkelt gang om året. Det kommer meget an på, hvor god du er til selv at rense dine tænder, og om dine tænder er ekstra udsatte i forhold til eventuel paradentose eller andre tandlidelser.

En af de helt store fordele ved et regelmæssigt tandeftersyn er, at du kan få opdaget eventuelle sygdomme eller tilstande i tænderne i tide. En sygdom som for eksempel paradentose er vigtig at opdage tidligt i forløbet, så udviklingen kan bremses, og tilstanden dermed kan holdes nede.

Sådan vælger du den rette tandlæge
Der findes rigtig mange forskellige tandlægeklinikker rundt omkring i landet, så det er ikke mangel på tandklinikker, der er skyld i, at mange danskere ikke kommer regelmæssigt til tandlægen. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, så kan det være en god ide at vælge en tandklinik tæt på din bopæl eller dit arbejde.

Bor du for eksempel på Østerbro, kan en lokal tandlæge på Østerbro være at foretrække frem for en klinik i Lyngby. Vælger du en lokal tandklinik, tager det kortere tid at tage forbi klinikken, og det er også rarere med en kort tur hjem, hvis du for eksempel skal have lavet en større tandbehandling, der involverer bedøvelse, smerter og ømhed.

Mange vælger også en tandklinik i nærheden af deres arbejdsplads, så de for eksempel kan tage forbi tandlægen på vej hjem fra arbejdet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063