23948sdkhjf

Videokonferencetjenester… et sandslot eller en fæstning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Psychcon A/S

Mangelfuld kryptering i videokonferencetjenester gør dem til et sandslot. PsychCon tilbyder en platform, hvor sikkerheden kan sammenlignes med en fæstning. Læs hvorfor.

Siden udbruddet af coronaviruspandemien har mange internetbrugere, virksomheder og offentlige organisationer taget adskillige online videoplatforme i brug. De mange nedlukninger, som pandemien har forårsaget, har flyttet mange samtaler, konferencer og arrangementer over på online platforme, som har set deres brugertal stige eksplosivt.

Men der er grunde til at være påpasselige. Tilbage i marts 2020 udgav dansk politi en artikel under titlen ”De cyberkriminelle holder ikke corona-fri”. Artiklen omhandler det arbejde, som NC3 (Nationalt Cyber Crime Center) udfører. Politiinspektør Claus Birkelyng bliver citeret for at sige: ” Jeg kan da godt se, at når jeg står og siger: Pas på phishing, vishing og smishing, Ddos angreb, CEO fraud, randsomware med mere, så lyder det, som om jeg taler sort for langt de fleste. Men det er store kriminalitetstyper, hvor stadig mere organiserede kriminelle skaffer sig adgang til personers eller firmaers computere eller konti og udnytter det”.

Det er nogle tankevækkende udtalelser, politiinspektøren kom med. Det er desværre ikke blevet mindre aktuelt nu, hvor mange internetbrugere og virksomheder benytter sig af videokonferencetjenester, som ikke altid egner sig til fortrolige samtaler på grund af mangelfuld kryptering. Når det gælder sikkerhed, er den platform, man nu bruger, et sandslot eller en uigennemtrængelig fæstning?

Hvis man som virksomhed ønsker videomøder, hvor sikkerheden er en indbygget del af videoplatformen, så er det nødvendigt at undersøge, hvordan firmaet bag platformen håndterer brugernes data. Det er ikke en selvfølge, at udbydere af videokonferencetjenester bruger teknologien på en juridisk og etisk forsvarlig måde.

Udbydere af videokonferencetjenester kan vælge forskellige redskaber til at højne sikkerheden, men der er fire foranstaltninger, som i den grad sikrer brugernes data:

● Databasen og CMS (indholdsstyrings- og vedligeholdelsessystem) er beskyttet med en række sikkerhedsprotokoller, fx SSL (Secure Socket Layer).

● Videoserveren er sikret med egen SSL-opsætning (TLS), som ikke er den samme som dem på deres hjemmeside.

● Hosting-udbyderen benytter sig af servere, der efterlever kriterierne inden for GDPR og er placeret i Danmark.

● Klientdata bliver ikke gemt i forbindelse med videokonferencerne.

Måske lyder det meget teknisk, men der er en videokonferencetjeneste, der hedder PsychCon, som har valgt at implementere de ovennævnte sikkerhedsforanstaltninger. PsychCon er blevet udviklet som en online videoplaform til online terapi, hvor sikkerheden styrer hele systemet. Men platformen kan benyttes til andre formål, hvor fortrolighed er påkrævet. På psychcon.eu kan du finde flere oplysninger.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Psychcon A/S

Vestmolen 15
9990 Skagen
Danmark
Psychcon A/S

Send til en kollega

0.063