23948sdkhjf

JFP og Max Bögl afleverer gigantbyggeri til tiden

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jørgen Friis Poulsen a/s

JFP afleverede sammen med Max Bögl gigantbyggeriet, BaseCamp Lyngby til tiden den 1. september. Med 41.150 m² og coronakrise som del af byggeperioden, er det bemærkelsesværdigt.

BaseCamp Lyngby er et enormt byggeri, der med sin utraditionelle arkitektur og fokus på bæredygtighed er med til at styrke Lyngbys ambition om at blive et af Nordeuropas største centre for viden og kreativitet. 639 studieboliger, 69 firmaboliger, 48 boliger til 50+ og 30 mindre udlejningsboliger er opført. Der er tillige opført et 2.700 m² rundt fælleshus, som tilbyder et væld af faciliteter som fitness, vaskeri, studiesal, festsal mv., som skal danne rammen om nye fællesskaber for de studerende. Der er anlagt et 8.100 m² stort grønt tag med solceller, beplantning og terasser, som er udlagt som friareal med offentlig adgang.

JFP arkiv: JFP skal i jointventure med Max Bögl bygge BaseCamp med 786 boliger

Arkitektonisk perle
Byggeriet, som er projekteret af Lars Gitz Arkitekter, AFRY på ingeniørfagene og Kragh og Berglund for Landskabet har netop vundet Iconic Award 2020 prisen for den mest innovative arkitektur og bedste koncept til at favne fællesskaber på tværs af aldersgrupper. Prisen er den fjerde, byggeriet får tildelt. Man kan uden overdrivelse sige, at BaseCamp Lyngby med sin slangeformede facon er en arkitektonisk perle, og der er stolthed i både JFP og Max Bögl over at have opført byggeriet og afleveret til tiden og ikke mindst en kæmpe tak til de mange JFP- og Max Bögl folk, der har deltaget på opgaven og løst den til UG.

5.280 facadeelementer
Til byggeriet er der medgået en enorm specialproduktion af elementer. Der er medgået over 5.400 betonelementer og 5.280 facadeelementer. På et tidspunkt beslaglagde BaseCamp kapaciteten på flere af Max Bögl’s tyske betonelementfabrikker. Omfanget af byggeriet med ca. 240 håndværkere i gang på én gang og ca. 60 lastbiler med leverancer på pladsen om dagen, har været en rigtig stor logistisk opgave, som krævede, at der blev dedikeret en medarbejder til udelukkende at tage sig af det.

Samme makkerpar til BaseCamp Aarhus
JFP og Max Bögl er på grund af det gode samarbejde og den professionelle styring også blevet udpeget til en udviklingsproces af byggeriet BaseCamp Aarhus. Lars Hagstrøm, Development Director hos BaseCamp Student har tidligere udtalt: “Vi har haft et rigtig godt samarbejde med JFP og Max Bögl på BaseCamp Lyngby, og derfor er det naturligt at vælge dem til at indgå i en udviklingsproces for byggeriet af BaseCamp Aarhus også. I Lyngby har teamet været med til at finde gode, bygbare løsninger på trods af et meget kompliceret byggeri uden ret mange lige linjer og rette vinkler. Derfor har vi stor tiltro til, at samarbejdsaftalen på BaseCamp Aarhus meget snart munder ud i en totalentreprisekontrakt.”

Læs også: JFP a/s har indgået samarbejdsaftale omkring opførelse af BaseCamp Aarhus i joint venture med Max Bögl.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jørgen Friis Poulsen a/s

Mads Eg Damgaards Vej 50
7400 Herning
Danmark
Jørgen Friis Poulsen a/s

Billeder & videoer

JFP afleverede sammen med Max Bögl gigantbyggeriet, BaseCamp Lyngby til tiden den 1. september.JFP afleverede sammen med Max Bögl gigantbyggeriet, BaseCamp Lyngby til tiden den 1. september.

Send til en kollega

0.062