23948sdkhjf

Specialtilbud kræver særlig opmærksomhed fra leverandører

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danish Life Science Cluster

Der er stor forskel på, om en teknologisk løsning skal tilpasses en patient på et sygehus, en ældre på et plejehjem eller en fysisk handicappet på et bosted. Vi bør teste løsninger på forskellige målgrupper, mener medlemmer af Welfare Tech.

Fotos fra IBG ProReact.

Skal en teknologisk løsning hjælpe en patient under en kortvarigt indlæggelse, eller skal den give værdi for en beboer i hverdagen? Velfærdsområdet er et bredt begreb, og en løsning skal udvikles og implementeres forskelligt til forskellige målgrupper. Det mener blandt andre Jeppe Slot Stauning, daglig leder hos IBG ProReact og Kim Norup Frederiksen, forstander på det sociale bosted Jonstrupvang.
 
- Ifølge ældresagen bor hver beboer i gennemsnit på et plejehjem i cirka to år, og i denne periode bliver de oftere dårligere. En psykisk eller fysisk handicappet bor ofte på et bosted fra de er 18 år og resten af livet. Behovene er flere steder vidt forskellige, og der vil derfor være forskel på, hvilke løsninger borgerne kan og skal tilbydes. Der er behov for at differentiere og tale mere kognition end somatik, samt at nuancere selvstændighedsbegrebet til at inkludere selvstændig adfærd, mener Jeppe Slot Stauning, der har en baggrund som pædagog på et bosted i seks år og cand. mag. i læring og forandringsprocessor.
IBG ProReact leverer en planlægningsløsning, der skaber struktur og selvstændighed for borgere, bl.a. på sociale bosteder.
 
Kom og test jeres løsning hos os!
Bostedet Jonstrupvang i Region Hovedstaden har et bud på, hvordan flere teknologiske løsninger kan udvikles til specialområdet, som IBG ProReact efterlyser.
Jonstrupvang holder altid døren åben for virksomheder, der ønsker at tilpasse deres løsning eller teste den på bostedets beboere. Jonstrupvang har testet et utal af løsninger for leverandører af velfærdsteknologi, og hver gang har beboere og personale kunne give input til udviklerne.
    
- Vi sætter en ære i at være med til at forme teknologiske løsninger, så de giver mest mulig værdi for brugere og for personale, og jeg vil gerne opfordre andre bosteder til at gøre det samme, fortæller Kim Norup Frederiksen.
 
Spise-robot blev gjort stærkere
For år tilbage så han en ny spiserobot på en messe, og han spurgte ind til maskinens styrke. Det viste sig, at robotten ikke var testet på brugere med cerebral parese (spastisk lammelse), og den var ikke stærk nok til denne målgruppe, som typisk bider hårdere end eksempelvis en ældre borger. Med hjælp fra Jonstrupvangs beboere blev spiserobotten optimeret, så også borgere spastiske lammelser kan bruge den.
 
- Ofte glemmer man den målgruppe, der består af voksne med cerebral parese. Derfor ser jeg det som vores ansvar at være med til at gøre markedet for hjælpemidler til denne gruppe endnu bedre, siger Kim Norup Frederiksen.
 
Teknologi kan give uafhængighed
Corona-krisen har været et godt eksempel på, at specialområdet i mange tilfælde skal tænkes separat fra ældreområdet, mener Jeppe Slot Stauning fra IBG ProReact.
 
- Den pludselige nye hverdag, ændrede måderne for information og kommunikation, når borgerne skulle mindske den fysiske kontakt med personalet. Det kaldte hurtigt på teknologiske løsninger som kunne håndteres selvstændigt af borgerne og vi så en stigning i brugen af vores platform. I sådan en situation handler det mere om pædagogik og at tænke løsningerne til denne målgruppe som et pædagogisk værktøj, end hvad værktøjet og teknologien kan i sig selv. Der findes flere teknologier, der støtter borgernes selvstændige adfærd, og her skal vi hjælpe dem på vej, siger Jeppe Slot Stauning.
 
Læs om andre løsninger, der er tilpasset specialområdet:
·      AB Handic Help ApS: Flittig dreng med talemaskine modtager fornemt legat
·      Jonstrupvang: Hverdagsteknologi skal tilpasses handicappede
·      IBG ProReact: Mere frihed til borgere med særlige behov via digital kommunikationsplatform
 
Mere teknologi til bosteder og institutioner
Welfare Tech har en lang række medlemmer, som arbejder med velfærdsteknologiske løsninger, der bl.a. kan bruges på bosteder:

  •  IBG ProReact – Har udviklet en interaktiv kommunikationsplatform, som anvendes på tilbud for borgere med særligt behov for brugervenlige it-løsninger. Platformen består af 11 moduler, der dækker dagligdagens vigtigste områder – tjenesteplan, madplan, aktiviteter, møder mm.
  •  HonoréCare - J. Honoré Care er leverandør og specialist indenfor bidetsæder og andre hjælpemidler. Missionen er, at sikre et værdigt og barrierefrit toiletbesøg for alle – hele livet. 
  • IntelligentCARE - Et intelligent trådløst kaldesystem, der nemt og enkelt kan installeres på institutioner og hjemmeplejen.
  • Life-Partners har udviklet Life-Manager; et kommunikations- og planlægningsværktøj, der hjælper borgere i Social & Sundhed til en nem og overskuelig hverdag.
  • Spektrumshop sikrer, at relevant litteratur om autisme, fortsat vil blive udgivet på dansk. 
  • AB Handic Help har mere end 30 års erfaring inden for specialområdet. De sælger produkter, der hjælper og øger livskvaliteten og selvstændigheden for mennesker med særlige behov.
  • Dan-Rehab A/S udvikler, fremstiller og forhandler tekniske hjælpemidler, med det mål at gøre brugernes hverdag lettere.
  • Gloria Mundi Care ApS leverer hjælpemidler, der er lavet med udgangspunkt i principperne om et flot og gennemtænkt design, og hvor funktionalitet og kvalitet er i højsædet.
  • Carewarekompagniet er en dansk virksomhed, der sælger velfærdsteknologi til mennesker med funktionsnedsættelser.
  • Medema A/S leverer og producerer kvalitetshjælpemidler og velfærdsteknologiske produkter og tjenester til sundhedssektoren, til personer med funktionsnedsættelse og ældre.

IBG ProReact og Jonstrupvang er medlemmer af Welfare Tech.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danish Life Science Cluster

Ole Maaløesvej 3
2200 København K
Danmark
Danish Life Science Cluster

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094