23948sdkhjf

Nyt projekt skal skabe vej til fællesskabet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danish Life Science Cluster

Flere borgere skal med i fællesskaber og aktiviteter i frivillige foreninger. Derfor skal man kunne danne sig et overblik over mulighederne i de enkelte lokalområder både som borger og kommunal medarbejder.

Foto: Arkivfoto af Ard Jongsma fra WHINN 2019.

Hvad vil du gå til, og hvilke aktiviteter vil du være med i?

Fremover bliver det lettere at blive del af et fællesskab. Odense Kommune vil nu skabe et overblik over, hvad der findes af aktiviteter, man kan deltage i og frivillige foreninger, man kan blive en del af.

- Der skal være fælleskaber for alle. I Odense Kommune vil vi støtte de borgere, der har svært ved at finde et meningsgivende fællesskab. Derfor vil vi nu skabe en platform, hvor både borgere og de kommunale medarbejdere nemt kan finde frem til relevante aktiviteter i hele kommunen, forklarer Anne Grete Pilgaard, leder af Frivillighedsområdet i Ældre-og Handicapforvaltningen, Odense Kommune.

Projektet hedder Fakto og er en del af Syddansk OPI-pulje, der administreres af Welfare Tech. Aktivitetsmodulet bygges på Boblbergs platform og er et samarbejde mellem Odense Kommune, Dansk Røde Kors, virksomheden Boblberg og Syddansk Universitets Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse.

For alle slags borgere
Aktivitetsmodulet Fakto skal både kunne bruges af borgere, kommunale medarbejdere og sociale foreninger, der kan hjælpe borgere på vej til en aktivitet eller et fællesskab. Allerede i 2012 skabte Odense Kommune en platform, hvor alle tilbud om aktiviteter og foreninger blev samlet, men den teknologiske udvikling løb fra siden. Odense Kommune kender derfor allerede en del til de behov og ønsker, som borgere, foreninger og kommunale medarbejdere har til en sådan platform. 

- Platformen giver et godt overblik for dem, der har fået – eller leder efter – en ny interesse, man vil i gang med. Vi glæder os til at være med til at udvikle platformen, så den bliver let at bruge både for foreninger, borgere og medarbejdere. Platformen kan være en vej til, at ensomme ældre, der mangler fællesskaber, eller borgere med forskellige udfordringer, kan få værdi af at være sammen med andre mennesker, forklarer Anne Grete Pilgaard.

Foreninger skal være aktive på platformen
Boblberg er et digitalt mødested, hvor brugerne kan skabe nye fællesskaber, finde interesser og venskaber. Boblberg arbejder bl.a. sammen med Røde Kors om at finde besøgsvenner. Boblbergs vision er at skabe sundhed og velfærd for alle via styrkende fællesskaber, og et sundt og aktivt fritidsliv kan være med til at skabe livskvalitet, mener Emma Trave Func, der står for partnerskaber i Boblberg.

- Det kan være svært at komme i gang med en ny interesse, og endnu sværere, hvis man står alene. Derfor ser vi frem til at starte dette projekt, hvor man kan søge efter aktiviteter i sit lokalområde. Vi skal nu ud og have fat i foreningerne og fællesskaberne, som skal oplyses om aktivitetsmodulet, så de fremover selv kan stå for at indtaste og opdatere deres tilbud og fællesskaber, forklarer Emma Trave Func.

Platformen tilpasses brugerne
Odense Kommune samarbejder i forvejen med Boblberg på andre områder om sociale fællesskaber, og Anne Grete Pilgaard ser frem til, at endnu flere borgere i Odense bliver del af klubber, foreninger og fællesskaber.

- Vores erfaring fra samarbejdet med Boblberg har vist os, at deres medarbejdere er rigtig gode til at sætte sig ind i vores borgeres behov og til at tilpasse deres løsning efter det. For Odense Kommune er det vigtigt, at platformen bliver nem at bruge – f.eks. lægger vi vægt på, at medarbejderen skal kunne printe en søgning på mulige aktiviteter ud, fordi vi ved, at mange af vores borgere stadig foretrækker informationerne på et stykke papir. Den slags tilpasninger glæder vi os til at få med, forklarer Anne Grete Pilgaard.

Fakta:

  • Projektet ønsker at afhjælpe en velafdækket, offentlig udfordring i kommunernes rehabiliteringsarbejde med en relevant og værdiskabende løsning for brugerne, som er kommuner såvel som de sociale foreninger og borgere.
  • Projektet Fakto er en del af Syddansk OPI-pulje, der administreres af Welfare Tech.
    Odense Kommune, Dansk Røde Kors, Boblberg og Syddansk Universitets Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse er partnere i projektet.
  • Syddansk OPI-pulje er støttet af Den Europæiske Regionalfond.
  • Syddansk OPI-pulje tager mod nye ansøgninger senest 1. december 2020.

Boblberg og Odense Kommune er medlemmer af Welfare Tech.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danish Life Science Cluster

Ole Maaløesvej 3
2200 København K
Danmark
Danish Life Science Cluster

Send til en kollega

0.094