23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mekaniske exoskeletter på Center for Velfærdsteknologi

Det er ikke alle, der ved hvad et exoskelet er, og hvad det kan bruges til. Centret var nysgerrige på exoskeletter som et hjælpemiddel og afholdt en online temadag i sidste måned. Nu kan du også i en begrænset periode prøve exoskeletter på Centret.

Exoskelettet aflaster din krop og findes i både elektriske og rent makaniske modeller, og populært sagt er det et "skelet" du bærer på din krop. Fælles for typerne er, at de for eksempel kan mindske nedslidning, eller gøre din hverdag lettere. 

Mekaniske exoskeletter har gjort deres indtog i industrien og Center for Velfærdsteknologi blev derfor nysgerrige på, om de også kunne bruges inden for pleje- og omsorgsverdenen samt inden for jobfastholdelse.

På den online temadagen d. 10. september 2020 var målet at gøre deltagerne klogere på, om andre fagområder ikke også kan gøre brug af exoskeletter. Temadagen startede med oplæg fra Aalborg Universitet. Der blev fortalt om, hvorfor der forskes i exoskeletter og det aktuelle projekt Exotic. Exotic projektet er kort fortalt, en exoskelet arm som du tager på, og styrer med din tunge ved hjælp af en lille ganeplade. Den henvender sig til mennesker med lammelser.

For at vise deltagerne på temadagen eksempler på exoskeletter på det danske marked nu, var der inviteret to firmaer, Immo og Exowear, der via video viste, hvordan deres modeller fungerer og hvordan de kan anvendes.

I Centres udstilling kan du i en begrænset periode se og prøve exoskeletter. Så tøv ikke med at booke en tid til afprøvning, hvis du gerne vil prøve det på egen krop.

Center For Velfærdsteknologi
Fåborgvej 15A
9220 Aalborg Øst
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35433589
P nummer: 1020020241

Kontaktperson

JMG
Jakob Mulbjerg Gravers
Informationsmedarbejder
+45 25202884 jgra-aeh@aalborg.dk

Send til en kollega

0.047