23948sdkhjf

Undgå bøder med korrekt tidsregistrering

| Medlemsnyhed | Indrykket af TimePlan Software A/S

Overholder din virksomhed EU-dommen fra 2019?

Har du et overblik over medarbejdernes daglige timeantal? Ellers kan det i værste fald koste dig dyrt. Som arbejdsgiver er du nemlig forpligtet til at have et tidsregistreringssystem, der kan registrere dine medarbejderes arbejdstid og overarbejde på daglig basis. Det fastslog EU-domstolen i 2019.

Tidsregistrering er arbejdsgiverens ansvar
EU-domstolen fastslog, at det er arbejdsgiverens ansvar at holde styr på medarbejderens tid. Derfor skal alle EUs medlemslande sørge for, at arbejdsgiverne indfører et ”objektivt, pålideligt og tilgængeligt system, som gør det muligt at måle længden af enhver arbejdstagers daglige arbejdstid”.

Det har altså til formål at kontrollere, at reglerne i arbejdstidsdirektivet bliver overholdt. EU-domstolen fastslår, at det er en effektiv og nem måde at have overblik over den faktiske varighed af det overarbejde og den generelle arbejdstid, som en medarbejder har haft.

Et tidsregistreringssystem vil kunne bidrage med pålidelig information, som kan bruges som gyldigt bevismateriale, skulle det blive nødvendigt. 

Hvordan skal det kontrolleres i de forskellige lande?
EU-domstolen har ladet det være op til de enkelte EU-medlemslande selv at kontrollere, hvordan dommen bliver håndhævet. Landene skal fastlægge rammer for, hvordan det skal implementeres i deres nationale regelværk. Præcis hvordan den danske regering og arbejdsmarkedsparterne vælger at håndhæve dommen herhjemme, er endnu ikke afklaret. Men det er dog stadig lovpligtigt at alle lønmodtagers arbejdstimer skal registres – hver dag.

Pålideligt system til korrekt tidsregistrering
Hos TimePlan Software er tidsregistrering én af vores kernekompetencer – og har været det siden 1995. TimePlan sikrer, at du altid overholder både EU-dommen om et objektivt, pålideligt og tilgængeligt system for tidsregistrering – og også de gældende overenskomster.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TimePlan Software A/S

Vandmanden 10C
9200 Aalborg SV
Danmark
TimePlan Software A/S

Send til en kollega

0.078