23948sdkhjf

Tradition og fornyelse på plejecenteret

| Medlemsnyhed | Indrykket af Handi Life Sport ApS

Hvad foregår der i Plejecenterets Terapi? På danske plejecentre er der en stærk og god tradition for håndarbejde. Imidlertid deler ikke alle beboere denne interesse, og i særlig grad mangler der relevante tilbud for mænd.

Det er derfor nødvendigt at forny tilbuddene i terapien med nemme sportsaktiviteter! Der er mange muligheder udover den traditionelle stolegymnastik: bowling, boccia, tæppecurling, petanque, siddende basketball, siddende volleyball…

De fleste beboere på plejecentre har tidligere i livet dyrket sport og klubaktiviteter, og den gode nyhed er, at dette kan fortsætte på plejecenteret.  Sportsaktiviteter rummer en social dimension, der skaber fællesskabsfølelse og får beboerne til at interagere, more sig sammen, føle, at de hører til.

Handi Life Sport udvikler og producerer sports- og aktivitetsudstyr til plejecentre og til rehabilitering.  Det er en del af vores mission at facilitere plejecentre med udstyr af god kvalitet til overkommelige priser.

Vi eksporterer udstyr til plejecentre til en lang række lande (Hongkong, Holland, Tyskland, Storbritanien, Frankrig, Sverige og Norge) og lader os inspirere af samarbejde med fysioterapeuter og ergoterapeuter i forskellige lande.

Billederne over og under denne tekst stammer fra et Plejecenter i Hornsherred, Danmark. Her spiller de boccia flere gange om ugen. Billederne viser de to alternative lege - kast med en lille lydbold i kurv og præcisionskast med boccia boldene i en ring (kan erstattes med en hulahop ring).

De to øverste billeder i højre side (under filmen) er fra en turnering, der afholdes af en Plejehjemskæde i Hong Kong.  De har boccia som en vigtig del af det aktive beboer-liv. De spiller boccia på de enkelte plejecenter flere gange om ugen, og laver turneringer, hvor beboerne på de forskellige plejehjem konkurrerer mod hinanden. Og som det kan ses på foto nr. 2,  så er dommeren særdeles vigtig, når vinderen/vinderne skal kåres! 

Det sidste billede til højre stammer fra England, der ligeledes har traditioner med at spille boccia og lave andre konkurrencer/turneringer dels på det enkelte plejehjem og dels forskellige plejehjem imellem. I England har turneringerne ligefrem fået et navn: "Twilight Games" - de er blevet en fast del af programmet og har kørt siden 2016.

Få inspiration og se mere om Twilight Games og nogle af deres øvelser her.

Handi Life Sport har mange forskellige produkter, der kan benyttes til at skabe et aktivt beboer liv - her et par eksempler:

  • Aktivitetssæt til Plejecenteret - fyldt med sjove aktiviteter og spil - se mere her
  • Måltæppe med 12 Ærteposer - Et Måltæppe af høj kvalitet, der kan bruge til at spille forskellige spil med ærteposer (eller boccia/petanque bolde)! - se mere her
  • Petanque French Style 200 - Petanque sæt til indendørs spil, bløde lækre bolde i kraftige farver. Et spil mange kender og elsker - se mere her
  • Boccia New Standard - et dejligt spil, hvor beboerne kan spille sammen i hold mod hinanden. De lækre bløde bolde ligger godt i hånden - se mere her

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Handi Life Sport ApS

Blakke Møllevej 18
4050 Skibby
Danmark
Handi Life Sport ApS

Billeder & videoer

Beboere på Helping Hand i Hong Kong spiller boccia turneringDer skal en dommer til at afgøre sejren!Boccia spillet af beboere i England

Send til en kollega

0.094