23948sdkhjf

Ældre træner hjemme med digitale hjælpemidler

| Medlemsnyhed | Indrykket af ICURA ApS

Ældre omfavner moderne velfærdsteknologi som motivation til hjemmetræning. Det er blevet ekstra relevant under coronanedlukningen.

Landet over har sundhedssektoren stor succes med digitalt understøttet træning af ældre, kronikere og borgere, der skal genoptræne efter indlæggelser. Digitalt træningsudstyr fra Icura er netop sådan et hjælpemiddel, der bliver brugt i 25 kommuner.

Icura består af en smartphone og sensorer, som sættes på kroppen. Systemet sender data om borgerens aktivitetsniveau og hjemmetræning til en terapeut, som følger op på telefonen eller ved fremmøde på et sundhedscenter. Icura bruges i dag især med et genoptrænings- og et aktivitetsprogram.

Hjemmetræning er afgørende – også under corona

Hjemmetræningen er afgørende for et vellykket forløb, men flere borgere giver udtryk for, at de i et traditionelt forløb har svært ved at opretholde træningen, så de bliver fastholdt i dårlig form. Icura har vist sig at være et stærkt redskab for fokus og motivation, fordi terapeuten kan følge med på afstand.

25 kommuner anvendte allerede Icura til træningsforløb inden coronanedlukningen. Digital træning med en fagpersons fjernovervågning har fået ekstra relevans under corona, da de ofte sårbare borgere træner hjemme med systemet og derfor undgår ture til sundhedscentret flere gange om ugen.

Nye tal viser brugen af Icuras aktivitetsprogram activity i 2020:

  • 465 borgere påbegyndte et Icura activity-forløb i 2020
  • gennemsnitsalderen var 71,8 år
  • borgernes forløb varede i gennemsnit 58,3 dage eller 8,3 uger
  • 5,7 dage om ugen var de aktive med Icura 
  • de gennemførte 3,2 øvelses-pas med Icura om ugen 

(Tallene dækker 16 kommuner, der har anvendt Activity i perioden 1. januar til 31. december 2020. Borgere med mindre end 5 dages træningsresultater er frasorteret, da de formodentlig ikke har været i reelle forløb.)

Dansk innovation

Icura er et gennemtestet, CE-mærket system udviklet af fysioterapeuter, ingeniører, softwareudviklere og grafikere fra Icura i samarbejde med fire kommuner.

Foreløbig 25 kommuner i Danmark bruger i dag Icura. Virksomheden er ved at udvide til Sverige.

Medlemsnyhed

Indrykket af
ICURA ApS

Njalsgade 25 B
2300 København S
Danmark
ICURA ApS

Send til en kollega

0.078