23948sdkhjf

Sådan håndterer I bedst sorgen i familien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Der er nogle uforudsete hændelser her i livet, som ingen kan undgå eller forudse. En af disse hændelser er dødsfald.

Vi er alle bevidste om, at vi skal opleve det et tidspunkt på livets vej, men det kommer ofte som et chok alligevel. I en familie reagerer alle forskelligt på sorgen, derfor kan der let opstå misforståelser. 

I denne artikel får du som læser et indblik i, hvad en familie skal være opmærksom på i en sorgproces.

Giv plads til forskellighed 
Det er meget unaturligt, at en stor søskendeflok ender med samme uddannelse, geografiske placering osv. Af denne grund giver det også god mening, at søskende reagerer forskelligt på sorgen. Reaktionen kan være afhængig af flere forskellige faktorer, men nogle af dem er placering i søskenderækken, alder og køn.

Det er derfor vigtigt, at I som pårørende sørger for at give hinanden plads til at reagere forskelligt. Nogle mennesker har følelserne uden på tøjet, hvilket kommer til udtryk i hyppig gråd. Andre kan udadtil virke helt følelses fraværende, men i stedet være ved at æde op indeni af tristhed.

Der er ikke en rigtig måde at sørge over et dødsfald på, derfor kan I værne om hinandens forskelligheder i stedet for at pege fingre. 

Alle stemmer skal høres 
Når I som familie skal til møde med en bedemand, skal I sammen planlægge, hvordan begravelsen eller bisættelsen kommer til at foregå. Her er det vigtigt, at de højtråbende familiemedlemmer sørger for, at de andre også får en stemme i planlægningen.

Når I sidder i kirken, er det altafgørende, at samtlige medlemmer i den nærmeste familie føler sig hørt, så deres personlige anekdote eller ønske bliver nævnt under ceremonien. Det siges, at arv splitter familie ad, og det er ikke uden grund. Det er kunst at planlægge en afsked og splitte arven efterfølgende uden, at I ender i sårede følelser og bitterhed.

Find hjælp udefra  
Når I er en større flok pårørende, så sidder I allesammen med benene solidt plantet i sorgen. Derfor kan det være en stor hjælp, at I finder en objektiv og professionel rådgivning, der kan bevare overblikket for jer.

Det er lige netop her, at en bedemand gør en stor forskel for jer som familie. Bedemanden kan aflæse jeres rollefordelingen i familien, så vedkommende har for øje, at de mere stille familiemedlemmer også får en stemme midt i planlægningen. Søger du en bedemand i Nordjylland, kan du med fordel kontakte Aalborg Bedemand, som er en respekteret begravelsesforretning i Aalborg Kommune med mange års erfaring og med et rigtig godt renommé.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062